Redacció •  Catalunya •  14/12/2023

La jutgessa arxiva el cas Bloc Llavors i constata que el fons voltor Vauras va exercir lawfare contra Ada Colau

  • Segons la portaveu de BComú, Janet Sanz: “la jutgessa ha confirmat allò que veniem denunciant de fa molt de temps: que hem patit una guerra bruta de lawfare contra el govern d’Ada Colau i el seu equip”.
  • L’arxivament, que constata que Vauras va utilitzar la justícia amb fins polítics, se suma a una cascada d’arxivaments de 15 causes que evidencien la campanya de lawfare patida per BComú aquests 8 anys.
La jutgessa arxiva el cas Bloc Llavors i constata que el fons voltor Vauras va exercir lawfare contra Ada Colau

La portaveu del grup municipal de BComú, Janet Sanz, ha comparegut aquest matí per celebrar l’arxivament de la querella interposada pel fons voltor Vauras sobre el Bloc Llavors al barri del Poble-sec. Un arxivament que afirma, en la part interlocutòria, que “la inclusión de Ada Colau en la querella no puede sino obedecer a fines ajenos al procedimiento penal, a conseguir el efecto mediático que supone involucrar un político en un procedimiento penal (…) simplemente porque no le eran favorables las políticas de vivienda que propició durante su mandato”.

Tal i com ha explicat Sanz, “la jutgessa ha confirmat allò que veniem denunciant de fa molt de temps: que hem patit una guerra bruta de lawfare contra el govern d’Ada Colau i el seu equip”, una afirmació que “posa de manifest l’estratègia dels lobbies de la ciutat d’anar contra les polítiques valentes i justes que donen resposta a les necessitats de les veïnes i veïnes”. La portaveu dels comuns s’ha mostrat preocupada, això sí, davant la normalització del lawfare, una estratègia mancada d’ètica que, aparentment, mai no té conseqüències pels lobbies que interposen les querelles. “La pregunta que ens hem de fer és: si tot això no hagués passat, quins resultats hauríem tingut a les eleccions del maig? Si l’alcaldessa Colau no hagués sortit permanentment als mitjans declarant per causes que s’han acabat arxivant, això s’hauria vist reflectit en les eleccions?” ha afegit Sanz al respecte.

Amb aquesta, ja són 15 les causes arxivades en una cascada d’arxius que evidencia la campanya de lawfare que ha patit el govern d’Ada Colau durant els darrers 8 anys. “És important destacar que portem 15 causes arxivades, que hem anat al jutjat 15 cops a defensar que allò que estàvem fent a Barcelona era defensar l’interès públic, l’interès de les veïnes”, ha dit Sanz, que ha volgut manifestar el seu “orgull d’un equip que davant totes aquestes pressions i lawfare, mai no ens hem atemorit i hem continuant endavant amb les nostres polítiques, no ens feien por les denúncies: perquè sabem d’on venim i sabem perquè estem aquí”.


Ada Colau /