Redacción •  Catalunya •  27/04/2024

Albiach: “L’últim escó de les Comarques Gironines ens l’estem jugant amb l’extrema dreta”

  • Comuns ha celebrat a Girona un acte centrat en polítiques d’habitatge amb la participació dels candidats Jéssica Albiach, Eloi Badia i Andrés García Berrio, i els diputats al Congreso Gerardo Pisarello i Júlia Boada.
  • Albiach lamenta que el PSC no doni suport a la regulació dels lloguers de temporada i “que Illa estigui compartint en matèria d’habitatge l’agenda de Junts”.
Albiach: “L’últim escó de les Comarques Gironines ens l’estem jugant amb l’extrema dreta”

Comuns ha centrat el segon dia de campanya en les polítiques d’habitatge, un dels principals problemes dels catalans i catalanes en mig de la crisi habitacional que viu Catalunya. L’acte, que ha estat introduit per la diputada de Comuns per Girona al Congreso, Júlia Boada, ha comptat amb la participació del també diputat i secretari primer de la Mesa, Gerardo Pisarello; el número tres per Barcelona, Andrés García Berrio; el cap de llista per Girona, Eloi Badia i la candidata a la presidència per Comuns, Jéssica Albiach, que ha tancat l’acte.

Albiach ha volgut aprofitar la presència a Girona per recordar que l’últim escó de la circumscripció està en joc entre Comuns i l’extrema dreta d’Aliança Catalana, i ha cridat a concentrar el vot progressista en Eloi Badia ja que “’últim escó de les Comarques Gironines ens l’estem jugant amb l’extrema dreta: en el proper Parlament tindrem un representant de les Comarques Gironines que pot ser l’Eloi Badia o que pot ser d’Aliança Catalana”. Pel que fa a les polítiques d’habitatge, Albiach lamenta que el PSC no doni suport a la regulació dels lloguers de temporada i que “Illa estigui compartint en matèria d’habitatge l’agenda de Junts” i ha destacat que amb Comuns “l’habitatge serà la primera prioritat del proper govern de la Generalitat”. En aquest sentit, ha anunciat la creació d’un impost anti-especulació tot seguint l’exemple de Viena, un impost que taxaria les compra-vendes d’habitatge que no tinguin per finalitat residir-hi.

Al seu torn d’intervenció, la diputada Boada ha llençat un missatge especialment dirigit al jovent que pateix els abusos dels preus de lloguer i veuen impossible emancipar-se: “a la Catalunya que ve creixem en nombre d’habitatges públics, omplim de vida els pisos buits de la SAREB i rehabilitem els pisos per fer-los eficients i combatre la pobresa energètica”. Pel que fa a Pisarello, ha destacat que “tenim valentia i volem governar transformant, volem demostrar que aquí a Catalunya també és possible plantejar una alternativa del totxo i de l’habitatge com un negoci, on el dret a l’habitatge tingui una centralitat. I això no passarà si el PSC està sol”. Per la seva banda García Berrio ha volgut posar l’atenció sobre els vincles entre l’extrema dreta i empreses com Desokupa, amb qui ell mateix ha tingut experiència com a advocat defensant el dret a l’habitatge: “aturarem les pràctiques irregulars i delictives d’empreses com Desokupa que porten anys fent desallotjaments extrajudicials amb total impunitat”. Finalment, Eloi Badia ha anunciat la creació d’una immobiliària pública “per posar en marxa milers d’habitatges públics de lloguer” i d’una Unitat de Defensa del Dret a l’Habitatge “per garantir que s’estan aplicant el topall dels preus de lloguer, que no hi ha racisme ni pràctiques de mobbing”.


Elecciones catalanas /