Redacción •  Catalunya •  13/07/2020

Mena: «El Govern català ha de buscar un acord amb el Govern central que retorni la seguretat sanitària i jurídica al país»

El portaveu de Catalunya en Comú ofereix col·laboració i reclama que “el Govern faci de Govern” per acabar amb la incertesa que es viu a Lleida.

Mena: «El Govern català ha de buscar un acord amb el Govern central que retorni la seguretat sanitària i jurídica al país»

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha demanat “un acord entre el Govern de la Generalitat i el Govern de l’Estat que retorni la seguretat jurídica i sanitària a Catalunya”, en referència a la gestió dels rebrots de Covid-19 que s’estan produint en diferents punts de Catalunya. Mena ha assenyalat que “el deure del govern enmig d’aquesta pandèmia inèdita és d’aportar certeses a la ciutadania i no més caos que és el que estem veient. A dia d’avui, desgraciadament, la única certesa que tenim els catalanes i les catalanes sobre el rebrot del Segrià és la falta de rastrejadors i d’equips de personal sanitari”.

El també diputat al Congrés ha explicat que recuperar la certesa passa per dues qüestions: “el Govern de la Generalitat ha d’arribar a un acord amb el Govern de l’Estat per retornar la seguretat sanitària i jurídica al país. I ha de concretar un pla i fer-li arribar a la resta d’administracions i al conjunt de la ciutadania. Que la Generalitat no tingui problemes en demanar ajuda a la resta d’administracions. Cal col.laboració”. El també diputat al Congrés, a més, ha insistit que “nosaltres ens posem a disposició del Govern per sortir d’aquesta nova emergència sanitària. Avui més que mai, no hi ha excuses: cal que el Govern faci de Govern”.

Mena ha recordat que avui “la ciutadania de les províncies confinades de Lleida s’han despertat amb una incertesa política i jurídica inaguantable davant d’una pandèmia inèdita com la que vivim”. “La decisió del jutjat d’instrucció i les improvisacions del Govern de Torra i ERC amb la mirada posada en campanya electoral ens han situat avui en el pic d’inseguretat d’aquesta crisi”, ha etzibat.

Catalunya té grans professionals i experts que poden fer front a aquesta crisi, i “són ells els que han de guiar les decisions sobre la pandèmia”, ha insistit el portaveu. “La situació està més descontrolada que en cap altre territori i això només pot ser per decisions polítiques. És per això demanem entre el Govern de la Generalitat i el Govern de l’Estat que retorni la seguretat jurídica i sanitària a Catalunya”.


Catalunya en Comú /  Joan Mena /