Redacció •  Catalunya •  09/03/2020

Mena: «Ens mereixem un govern de la Generalitat amb tant o més compromís feminista com el Govern Central”

El portaveu de Catalunya en Comú ha destacat que “ara és el moment de seguir avançant i construir una gran aliança feminista que posi la igualtat al centre de l’agenda política”.

Mena: «Ens mereixem un govern de la Generalitat amb tant o més compromís feminista com el Govern Central”

Mena ha assenyalat que ahir es va tornar a viure “un altre 8M de lluita històrica del moviment feminista. S’ha demostrat en els tres últims anys que el feminisme és el motor de totes les lluites”. “El feminisme va tornar a reclamar polítiques públiques concretes per posar fi a totes les violències masclistes, per acabar amb la bretxa salarial i la precarietat o la ratificació del conveni 189 de l’ OIT per ampliar els drets de les treballadores domèstiques” Una sèrie de mesures “per fer el sistema econòmic compatible amb una vida en equilibri”.

El també diputat al Congrés ha remarcat que “les dones continuen cobrant fins a un 34% menys de pensions que els homes; les dones cobren un 22% que els homes, gairebé 6.000 euros menys l’any; acaparen el 75% dels contractes a temps parcials;  3 de cada 4 persones que perceben el Salari Mínim són dones; aquest any portem 14 dones assassinades pel masclisme; es denuncien cinc violacions cada dia i a Espanya hi ha mig milió de dones amb mesures de protecció policial en risc d’agressió masclista per part de les seves parelles”. “Ens mereixem un govern de la Generalitat amb tant o més compromís feminista com el Govern Central. Ara és el moment de seguir avançant i construir una gran aliança feminista que posi la igualtat al centre de l’agenda política”.

El portaveu de Catalunya En Comú ha explicat que “un primer pas ha sigut la resposta contra les violències sexuals i masclistes, però volem arribar molt més enllà”. El feminisme ha emfasitzat Mena “és el moviment més fort per aturar la ultradreta. Vam veure ahir com la ultra dreta es posa nerviosa i diu més bajanades de les habituals quan milers de dones empoderades prenen els carrers reclamant igualtat de drets”.

Finalment, Mena ha explicat a la roda de premsa que “volem seguir reclamant la creació d’una comissió d’investigació sobre la presumpta corrupció de Juan Carlos de Borbón. Cal recordar que el Congrés té la potestat, segons l’article 76.1 de la Constitució d’investigar afers d’interès públics. I la possible vinculació de la Casa Reial amb delictes fiscals ho és”. “En Comú Podem som gent de profundes conviccions republicanes, però això ja no va de monarquia o república. Volem que qui va ser Cap de l’Estat doni totes les explicacions que calguin, arribar fins al final d’aquest cas perquè una democràcia no es pot permetre la utilització de la més alta institució de l’Estat amb fins corruptes i d’enriquiment personal massiu” ha assenyalat.


Catalunya en Comú /  Joan Mena /