Redacció •  Catalunya •  10/02/2020

Mena: «La pregunta de les properes eleccions és: quin és el Govern que volem que lideri la nova etapa de diàleg amb l’Estat»

El portaveu de Catalunya en Comú ha destacat que avui només hi ha una formació a Catalunya que sigui garantia de diàleg: En Comú Podem.

Mena: «La pregunta de les properes eleccions és: quin és el Govern que volem que lideri la nova etapa de diàleg amb l’Estat»

Mena ha destacat que “ahir es va fer pública una enquesta que per nosaltres té una importància central: el 80% dels catalans i les catalanes vol que el diàleg comenci ja. Com hem dit moltes vegades, el conflicte polític ve de lluny i va per llarg, però després del canvi d’actitud del Govern de l’Estat que ha permès l’entrada d’Unidas Podemos i d’En Comú Podem no pot haver-hi més excuses per a iniciar la negociació”.

El diàleg, com ha emfasitzat Mena, “està avançant malgrat Torra i Junts per Catalunya i no gràcies a ells. El sectarisme que Torra està demostrant reunint-se aquesta setmana només amb partits independentistes és el contrari del que està exigint el conjunt de la ciutadania”. Mena ha explicat que el passat dijous es va trencar el mur d’incomunicació que hi havia entre governs, “ara el que necessitem és un diàleg estable i no més excuses. Un diàleg que haurà de mantenir-se en el temps si volem arribar a una solució a mig termini”.

El també diputat al Congrés ha destacat que “la pregunta de les properes eleccions és: quin és el Govern que volem que lideri la nova etapa amb l’Estat. O un nou govern progressista o la fórmula fracassada de JxCat al Govern de la Generalitat”. “Quim Torra està demostrant que diàleg estable i JxCat són dos conceptes que es repelen entre ells. I per això insisteix a posar una cursa d’obstacles cap a la Mesa comptant només amb els seus i no amb el 80% que exigeix iniciar aquesta negociació. Per això ens van sorprendre les declaracions de Núria Marín obrint la porta a un Govern de JxCat” ha explicat Mena. “Avui només hi ha una formació a Catalunya que sigui garantia de diàleg: En Comú Podem. Som els únics que podem dir alt i clar que farem fora a JxCat i els que hem demostrat que quan estem al Govern les coses es mouen, com s’ha vist I s’ha evidenciat a l’Estat” ha emfasitzat Mena.


Catalunya en Comú /  Joan Mena /