Redacció •  Catalunya •  02/03/2020

Mena: «Catalunya mereix saber si Quim Torra i JxCat creuen que van anar a Madrid a participar d’un engany com va dir Clara Ponsatí»

El portaveu de Catalunya en Comú ha destacat que “aquest serà un 8M per seguir reivindicant, però també per celebrar la victòria feminista del “Només Sí és Sí".

Mena: «Catalunya mereix saber si Quim Torra i JxCat creuen que van anar a Madrid a participar d’un engany com va dir Clara Ponsatí»

Mena ha demanat a JxCat que ”surtin de la saga processista en la que segueixen immersos i aclareixin si estan compromesos o no amb el diàleg. És molt fàcil: o s’està dins la Mesa del diàleg o s’està costat dels enemics de la Mesa”. “Catalunya mereix saber si Quim Torra i JxCat creuen que van a anar a Madrid a participar d’un engany com va dir Clara Ponsatí. Perquè si ho creuen, vol dir que estan fent el paripé mentint als catalans i les catalanes i dient que no s’aixecaran de la taula” ha explicat Mena. “Desitgem que no sigui així i que siguin conscients que estan anant a la Mesa a representar el conjunt de la ciutadania de Catalunya. Sinó, hauran de ser les urnes les que posin un Govern i una majoria política compromesa el 80% de la ciutadania catalana que està reclamant diàleg”. Mena ha destacat que “posar en risc el diàleg és posar en risc la regulació dels lloguers, és posar en risc lleis com la del Sí és Sí. La Mesa no és una nova joguina processista de JxCat, és el principal instrument que avui tenim per avançar nacionalment i socialment”.

El portaveu de Catalunya En Comú ha volgut destacar, en referència a aquest diumenge 8 de març, que “com a organització feminista volem mostrar el nostre suport a totes les mobilitzacions convocades a Catalunya i a la resta de l’Estat de cara al 8M i confirmar-vos que les principals cares visibles de l’espai hi estaran presents”. “Un 8M per seguir reivindicant, però també per celebrar la victòria feminista del “Només Sí és Sí”: per fi, la Llei per les llibertats sexuals arribarà al Consell de Ministres aquest dimarts. Una llei que converteix en política pública el “Jo sí que et crec” perquè mai més es pugui titllar d’abús el que és una violació” ha explicat Mena a la roda de premsa. Un 8M que arriba “amb la xifra esfereïdora de 13 assassinades per violència masclista a tot l’Estat. 13 dones que no havien presentat denúncia demostrant-nos que avui la principal tasca institucional que tenim al davant és precisament la de generar espais segurs i accessibles perquè les víctimes de violència masclista puguin tenir prou seguretat per a denunciar els seus agressors.” “Mentir sobre denúncies falses com fan els negacionistes de VOX és prendre partit pels assassins i no per les víctimes, que avui no s’atreveixen a denunciar” ha emfasitzat Mena.

Finalment, el també diputat ha volgut recordar que “el pròxim 7 de març hem convocat un acte on la nostra propera candidata a la Presidència de la Generalitat, Jéssica Albiach, participarà al costat de la filòsofa Clara Serra i l’escriptor Roy Galán. Un acte per compartir reflexions sobre el feminisme i el paper de l’educació”. “Diumenge sortirem a reivindicar, però també a celebrar aquesta victòria feminista que ens torna a posar com a país en l’avantguarda en termes d’igualtat i de drets LGTBI” ha remarcat Mena.


Catalunya en Comú /  Joan Mena /