Redacció •  Catalunya •  17/07/2018

Elisenda Alamany: “El que va votar la gent, agradi més o menys, no pot ser vulnerat”

Davant la suspensió dels diputats dictada per Llarena, la portaveu de Catalunya en Comú Podem reclama una solució que garanteixi que “les majories no són vulnerades” i que sigui “efectiva”.

Elisenda Alamany: “El que va votar la gent, agradi més o menys, no pot ser vulnerat”

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany, ha defensat avui que davant la resolució del jutge Pablo Llarena que dicta la suspensió dels diputats independentistes, cal que la Mesa trobi una solució que garanteixi que “les majories no són vulnerades” i que això es faci de forma “efectiva”. “Volem que allò que va votar la gent continuï tenint la seva expressió al Parlament. El que va votar la gent, agradi més o menys, no pot ser vulnerat”, ha sostingut.

Alamany ha recordat que els tribunals alemanys “han tombat la Via Llarena” però que “malauradament segueix havent gent a la presó i el Parlament viu una situació d’incertesa sense precedents”. Davant d’això, ha defensat que qualsevol decisió que prengui la Mesa preservi les majories parlamentàries sorgides del 21-D i alhora “no porti a simbolismes que tinguin costos majors per aquesta cambra”.

Amb tot, la portaveu ha recordat que “no tindríem aquest debat si s’hagués acabat amb la judicialització de la política” i instat de nou el govern de Pedro Sánchez a que emplaci la fiscal general de l’Estat a “retirar unes acusacions que no se sostenen”. “Estem en una nova etapa en què no calen només gestos amb Catalunya, sinó que cal entomar solucions de fons”, ha conclòs.


Catalunya en Comú-Podem /  Elisenda Alamany /