Redacción •  Catalunya •  24/07/2018

Alamany refusa les “dinàmiques de xoc i de bloqueig” i insta el Govern a “no deixar cap cadira buida” per aconseguir “avenços reals”

La portaveu de CatECP lamenta les dades “demolidores” de l’enquesta sobre violència masclista i recorda que la Generalitat “ha retallat al mateix ritme que a Madrid” en polítiques de lluita contra les violències masclistes.

Alamany refusa les “dinàmiques de xoc i de bloqueig” i insta el Govern a “no deixar cap cadira buida” per aconseguir “avenços reals”

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany, ha refusat avui les “dinàmiques de xoc i de bloqueig” que, segons ha dit, “han tornat a agafar volada” després dels congressos del PP i del PDeCAT celebrats el passat cap de setmana. “Per una banda veiem una guerra de clons entre Casado i Rivera, dos candidats i una mateixa política de terra cremada; i per l’alta hem assistit a un congrés del PDeCAT que s’ha entregat a l’estratègia de Puigdemont, que no ha dut a cap progrés a Catalunya ni a avançar ni un mil·límetre”, ha exposat.

Per això, ha instat el Govern de la Generalitat a “no deixar cap cadira buida” per “parlar de tu a tu” en una “relació bilateral” amb el Govern de l’Estat per tal d’aconseguir “avenços reals” en “prioritats” com “la hisenda pròpia, una banca pública, l’alçament de recursos a lleis tombades pel TC i també per enfilar la llibertat dels presos polítics”. “El futur del país ha de passar per no deixar cap cadira buida amb el govern de l’estat”, ha insistit la portaveu.

Sobre el fet que no es programi cap ple al Parlament fins al proper octubre, la diputada ha defensat que “setembre no hauria de ser inhàbil” i ha criticat que “no s’estan plantejant plens perquè existeix un bloqueig entre dos grups, i també dins mateix de Junts per Catalunya”. En aquest sentit, ha sostingut que “no hauríem de tenir gaires dies més aquesta institució tancada”, si bé ha defensat que “fins que no hi hagi seguretat jurídica per celebrar un ple el millor és no fer-lo”.

Dades “demolidores” sobre violències masclistes

Alamany ha lamentat que les dades de la segona Enquesta de Violència Masclista a Catalunya presentada ahir “ens situen molt lluny en igualtat entre homes i dones” i les ha qualificat de “demolidores”. “Ens hauria agradat escoltar una proposta de què farà aquest Govern”, ha assenyalat. La diputada ha recordat que la Generalitat “ha retallat al mateix ritme que a Madrid” en polítiques de lluita contra les violències masclistes. En aquest sentit, ha reclamat una resposta sobre si es revertirà la baixada de la inversió en jutjats especialitzats en violències de gènere, que del 2010 al 2015 van perdre 467 efectius.


Catalunya en Comú-Podem /  Elisenda Alamany /