Redacció •  Catalunya •  12/07/2018

Alamany veu “un cop a la Via Llarena” la decisió dels tribunals alemanys i emplaça el PSOE a fer un “punt i a part” per acabar amb la judicialització

La portaveu de Catalunya en Comú Podem afirma que la política “que va iniciar el PP no aporta cap solució” i insta la Fiscal General a retirar els càrrecs de rebel·li.

Alamany veu “un cop a la Via Llarena” la decisió dels tribunals alemanys i emplaça el PSOE a fer un “punt i a part” per acabar amb la judicialització

La portaveu de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Elisenda Alamany, ha qualificat la decisió del tribunal alemanys d’Schleswig-Holstein d’extradir Puigdemont pel delicte de malversació i descartar el de rebel·lió com “un cop a la Via Llarena, que es va inventar la violència a mobilitzacions pacífiques per justificar una inexistent rebel·lió”. Alamany ha insistit en afirmar que la “judicialització de la política que va iniciar el PP” no aporta “cap solució”, i ha instat al nou govern de l’Estat liderat pel PSOE a “efectuar una acció que marqui un punt i a part efectiu de la fi de la judicialització de la política”.

Així mateix, la portaveu de CatECP ha emplaçat de nou a la nova Fiscal General de l’Estat, Maria José Segarra, a “fer passos per retirar les acusacions de rebel·lió que ja no se sostenen”.

Alamany també s’ha pronunciat sobre la suspensió dels diputats independentistes, declarant que aquesta és “l’enèsima incertesa que aporta la Via Llarena, la via de la crispació”, en un debat que hauria de ser “polític”. La diputada ha recordat que la Mesa del Parlament ha decidit encarregar un informe jurídic, que segons Alamany, permetrà “defensar de manera efectiva els drets polítics dels parlamentaris i parlamentàries”, però ha insistit en que “cal garantir els drets dels representants públics” i que, per tant, el seu grup creu que no es poden “suspendre automàticament” els drets polítics d’aquests diputats i diputades.


Catalunya en Comú-Podem /  Elisenda Alamany /