Redacció •  Catalunya •  16/04/2018

Elisenda Alamany: “Necessitem un govern efectiu el més aviat possible, no podem esperar a última hora”

La portaveu de CatECP insta els partits “a prendre nota de l’espai transversal” de la manifestació d’ahir i “a posar el país en marxa”.

Elisenda Alamany: “Necessitem un govern efectiu el més aviat possible, no podem esperar a última hora”

“La manifestació d’ahir va dibuixar un camí de transversalitat que hem de transitar per donar sortida a la situació actual”, ha dit avui Elisenda Alamany en referència a la convocatòria de l’Espai Democràcia i Convivència. “Vam viure una jornada en defensa dels drets i les llibertats fonamentals, on vam exigir l’alliberament dels presos polítics, la fi de la judicialització de la política i l’aixecament del 155”, ha afegit. Per a la portaveu de Catalunya en Comú Podem, “després de l’èxit de la manifestació, els representants públics hem de prendre nota d’aquest espai transversal per oferir solucions polítiques i posar el país en marxa”.

Per això, insta els grups que tenen la majoria per a fer-ho que “formin govern el més aviat possible, no podem esperar a última hora”. “Potser per als partits el rellotge no corre, però per la gent sí; el dia 26, per exemple, és la data límit per aprovar el decret de la paga extra que es va retallar als funcionaris i que porten anys esperant”, ha detallat. Així, ha insistit: “Reivindiquem la conformació d’un govern de manera urgent, que ens tregui d’aquest bloqueig i ens deixi en una situació millor”.

La portaveu ha alertat que “la gent està més preocupada sobre quin serà el rumb del país que no pas sobre debats estèrils que estem tenint sobre el qui”. En aquest sentit, ha lamentat que Carles Puigdemont en l’entrevista d’aquest diumenge “no va parlar de quins són els objectius de la legislatura” ni del “futur de Catalunya” que ha d’entomar el proper Govern.

Alamany ha assenyalat que “estem vivint en una regressió de drets i llibertats que no és nova, però que darrerament s’ha accelerat”, i en aquest sentit ha esmentat que el manifest de la manifestació va ser llegit per Ismael Benito, “una persona la protesta pacífica del qual va ser criminalitzada en el marc d’una vaga general” el 2012.


Catalunya en Comú-Podem /  Elisenda Alamany /