Redacció •  Catalunya •  05/12/2017

Xavier Domènech: “Tenim la clau per desbloquejar la situació i obrir un nou temps de solucions”

El candidat a la Generalitat de Catalunya en Comú – Podem assegura en l’acte d’inici de campanya que la candidatura serà “decisiva” en el nou Parlament.

Xavier Domènech: “Tenim la clau per desbloquejar la situació i obrir un nou temps de solucions”

“Tenim la clau en aquestes eleccions. Ara ja tothom reconeix que serem decisius”. Amb aquest missatge ha obert avui la campanya electoral el candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya en Comú – Podem (CatECP), Xavier Domènech, en un acte a La Farga de L’Hospitalet, on ha assegurat que la candidatura que encapçala és “clau” per “desbloquejar la situació, posar la gent al centre i obrir un nou temps de solucions”.

“I no podem esperar”, ha alertat Domènech, pels “nens i nenes que estudien en els més de 1.000 barracons que hi ha a Catalunya”, els “9 de cada 10 joves amb contractes temporals”, les dones “que encara cobren un 25% menys que els homes” o la gent gran “que porta tota la vida treballant i se li retalla la pensió”. “I perquè no podem esperar més amb uns governants que no coneguin aquestes xifres, que no coneguin la Catalunya real”, ha afegit.

“Ja no escoltem cants de sirena que prometen una eterna arribada a Ítaca i ens porten a fulls de ruta que més aviat semblen laberints amb les portes tancades”, ha assegurat el cap de llista. “Perquè Ítaca som nosaltres, quan sabem construir a partir dels nostres anhels plurals. Quan construïm junts sense esperar a que ho facin per nosaltres”, ha conclòs.

L’acte ha comptat també amb la participació de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i les intervencions de la cineasta i candidata de CatECP Mar Coll i de la periodista i activista Naomi Klein, en aquest cas per vídeo.

Colau: “El cicle del procés, la polarització i la fractura social s’ha esgotat”

Colau ha assegurat que “el cicle del procés, de la polarització i la fractura social s’ha esgotat”, i ha assegurat que hi ha una majoria “que vol començar una nova etapa, sense que ningú renunciï a cap de les seves idees però treballant per avançar”. “I Catalunya En Comú-Podem té molt a dir en aquesta etapa, perquè hi ha una majoria social amb molts punts en comú que ha de permetre sortir del bloqueig i de la política de blocs”, ha sostingut.

L’alcaldessa de Barcelona ha posat com exemple l’èxit de gestió i les xifres de despesa social del consistori. En aquest sentit, ha afirmat que “totes les banderes que portem a l’Ajuntament de Barcelona”, com són “la bandera de l’educació, de l’ecologisme, de la justícia social, del feminisme o de l’habitatge” són “les mateixes que volem portar a la Generalitat, més enllà de lluitar per avançar en autogovern”. “Necessitem que el Govern canviï les seves prioritats i aconsegueixi el rècord en inversió social. Volem reconstruir majories socials transversals per superar els blocs i per començar a treballar des del minut zero!”, ha exclamat.

Mar Coll ha explicat els motius que l’han portat a formar part de la candidatura: “Sembla que a Catalunya només es pot parlar d’una cosa. Trobo a faltar que a Catalunya es pugui parlar de més coses, no només de sí o no, sinó també de com fer una societat més igualitària”. Per la seva banda, Naomi Klein ha assegurat que “els comuns han demostrat que són la força que pot unir la gent per defensar el bé comú”.


Catalunya en Comú-Podem /  Xavier Domènech /