Redacció •  Catalunya •  14/05/2018

Xavier Domènech: “A partir d’avui som l’única força progressista que queda al Parlament”

El president de CatECP lamenta que ERC i la CUP hagin estat “incapaces” de proposar un “candidat progressista” i que tornin a subordinar el país al “lideratge del catalanisme conservador”.

Domènech avisa que Torra representa “just el contrari al que cal” per traçar “àmplies aliances”.

Xavier Domènech: “A partir d’avui som l’única força progressista que queda al Parlament”

El president de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Xavier Domènech, ha lamentat avui que ERC i la CUP hagin estat “incapaces” de proposar un “candidat progressista” i que tornin a subordinar el país al “lideratge del catalanisme conservador”. “A partir som l’única força progressista que queda al Parlamenti, ho dic sense alegria”, ha lamentat. A més, ha avisat que Joaquim Torra representa “just el contrari al que cal” per a traçar “àmplies aliances”. “Pensa sortir de la situació actual i mirar el futur amb tot el país? O amb una part petita del país?”, ha preguntat al candidat a la presidència de la Generalitat.

Domènech ha instat Torra a aclarir si farà “una política fiscal progressiva”, si revertirà les retallades “consolidades” des del 2010, si “estaran en contra o favor del TTIP que afectarà a les petites i mitjanes empreses d’aquest país i als treballadors i treballadores”, o si “baixaran les taxes universitàries” com va aprovar el Parlament.

I ha repetit una pregunta “clau”: “Què pensa dels espanyols?”. I és que, ha avisat, “la imatge que es dibuixa d’aquesta presidència és que la seva Catalunya no és tan sols ni la del catalanisme conservador, sinó la dels Germans Badia i la de “Nosaltres sols”. Un “nosaltres sols” que sempre s’acaba convertint en un “vosaltres sols”.

“La meva Catalunya és la del catalanisme popular i progressista”, ha afirmat el president de CatECP. “És la Catalunya de les classes populars vingudes d’arreu d’Espanya, i avui del món, que no es van “integrar” sinó que la van construir i transformar”, ha relatat. Per això, ha criticat que forces que “es reclamen del catalanisme popular i d’esquerres” el facin president. “Vostès dins del bloc independentista representen 36 diputats i diputades, són majoria, però han estat incapaços de proposar un candidat o candidata sortit de les forces progressistes”, ha dit.

En aquest sentit, ha recordat que els darrers anys, en ares d’un “bé major”, hagin aprovat “pressupostos antisocials” que “consolidaven 2.600 milions d’euros de retallades”, unes justificacions que “desapareixen quan a Barcelona ERC i la CUP voten en contra dels pressupostos més socials de tot l’estat” o s’oposen a la multiconsulta.

“Nosaltres avui no votarem contra nosaltres mateixos, perquè no votarem en contra d’una alternativa real, inclusiva i progressista d’aquest país, no votarem en contra del que ha estat, és i serà Catalunya”, ha conclòs.


Catalunya en Comú-Podem /  Xavier Domènech /