Redacció •  Catalunya •  18/07/2018

Xavier Domènech: “Hem constatat la desorientació absoluta de les forces polítiques que governen aquest país”

El president de Catalunya en Comú Podem denuncia la “situació absolutament absurda” generada pel jutge Llarena i reitera la demanda de trobar solucions per a celebrar un ple “amb garanties” i “que no alteri les majories”.

Xavier Domènech: “Hem constatat la desorientació absoluta de les forces polítiques que governen aquest país”

El president de Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, ha sostingut després de la celebració de la Mesa del Parlament, en què s’ha produït un vot diferenciat entre els dos representants de Junts per Catalunya, que avui s’ha constatat “la desorientació absoluta de les forces polítiques que governen aquest país”. «La divisió de vot, no ja entre ERC i JxC, sinó dins de JxC evidencia la desorientació i el caos en el que està instal·lat el Govern de Catalunya. El país ni s’ho mereix ni s’ho pot permetre”, ha dit.

Domènech ha denunciat la “situació absolutament absurda” que al seu parer ha provocat el jutge Llarena, de qui ha dit que “s’auto atribueix competències que no té i ens porta a contradiccions enormes”. “Hem passat del govern dels jutges a jutges que ara ens expliquen com ha de funcionar el poder legislatiu, amb una resolució contradictòria amb la LOREG i el reglament d’aquesta cambra”, ha dit.

Davant d’això, ha recordat que el seu grup ha defensat que es trobés una solució que permetés celebrar un ple “amb garanties” i alhora “no alterar les majories parlamentàries”. En aquest sentit, ha sostingut que la proposta del president del Parlament a partir de l’informe dels lletrats “complia amb aquestes condicions”. “Ha estat tant la permanent posició de Ciutadans de no buscar solucions com la posició contradictòria de Junts per Catalunya la que no ha fet possible la celebració del ple”, ha constatat.

“Necessitem que el Parlament estigui actiu, necessitem solucions a partir dels acords de les forces polítiques a la Mesa del Parlament. Sempre estarem en la cerca de solucions com hem fet avui”, ha conclòs.


Catalunya en Comú-Podem /  Xavier Domènech /