Redacción •  Catalunya •  25/06/2022

Mútua “Activa” condemnada a abonar 8.000 € per negar la prestació de risc durant l’embaràs a una treballadora d’ambulàncies Egara

  • La mútua, segons la sentència, hauria d’haver concedit la prestació per risc durant l’embaràs des del primer dia que la treballadora va informar del seu estat de gestació.
Mútua “Activa” condemnada a abonar 8.000 € per negar la prestació de risc durant l’embaràs a una treballadora d’ambulàncies Egara

La justícia ha dictaminat a favor de la treballadora d’ambulàncies Egara que va interposar denúncia contra la mútua Activa per no concedir-li la prestació per risc durant l’embaràs.

Al judici va quedar demostrat que l’empresa Ambulàncies Egara no té un lloc de treball compatible amb les treballadores embarassades pels riscos específics que comporta la feina de Tècnic en emergències Sanitàries.

La mútua, segons la sentència, hauria d’haver concedit la prestació per risc durant l’embaràs des del primer dia que la treballadora va informar del seu estat de gestació.

Les al·legacions presentades per part de la mútua van ser revocades per no existir proves reals ni documents mèdics concrets per denegar la prestació.

Aquesta sentència demostra que treballar a una ambulància és incompatible amb l’embaràs pels riscos que comporta el dia a dia de la feina de les Tècniques en Emergències Sanitàries.

D’aquesta sentència, podem concloure que la mútua Activa discrimina a les dones treballadores embarassades de les ambulàncies posant en perill la vida del fetus i de la mare.

Des de la CGT animem a totes les dones treballadores del sector de les ambulàncies a denunciar a les mútues quan us neguen la prestació per risc durant l’embaràs des del primer dia. Us acompanyarem i defensarem perquè els vostres drets no siguin trepitjats pels afanys econòmics d’empreses i mútues.


Sindicalismo /