Redacció •  Catalunya •  23/03/2023

La CUP-NCG exigeix al Departament d’Interior mesures reals que garanteixin els drets i llibertats de la població

Els anticapitalistes han presentat una bateria de preguntes i sol·licituds per fiscalitzar la tasca del cos de Mossos d’Esquadra.

La CUP-NCG exigeix al Departament d’Interior mesures reals que garanteixin els drets i llibertats de la població

Els cupaires demanen més control democràtic sobre els Mossos d’Esquadra i exigeixen més direcció per part del  govern, “Interior ha de poder dirigir políticament l’Administració. Ja n’hi ha prou de cossos policials i Sindicats que volen actuar com a Quart Poder”, ha dit el diputat de la CUP-NCG, Xavier Pellicer. Per aquest motiu, han entrat a registre una bateria de preguntes i sol·licituds d’informació per fiscalitzar l’activitat dels Mossos d’Esquadra. “El mínim és que es compleixi allò que va aprovar la comissió d’estudi de model policial, que dista absolutament de les propostes de la CUP, però que el govern es va comprometre a implementar”, ha criticat el diputat. 


Els anticapitalistes consideren que el Departament d’Interior “s’hauria de centrar en respondre les necessitats reals de la població en lloc de tirar endavant decrets que no suposen canvis de fons”, ha dit Pellicer. Per això, la CUP-NCG insta a la conselleria a aplicar mesures contundents com: aturar l’actuació de Mossos contra la pobresa i l’emergència social treballant per grans empreses i fons voltors i vulnerant la llei catalana, tallant la llum i desnonant; mecanismes de control de les actuacions policial;  aturar la tasca de persecució a l’organització i la mobilització social de la Comissaria d’informació.  “Calen canvis estructurals immediats i un gir de 180 graus i no decrets cosmètics que  les necessitats de fons que garanteixen els drets i llibertats de la població”, ha insistit Pellicer.
 

La CUP-NCG han assegurat que «tenen la lupa sobre el Departament» i que «continuaran treballant per aturar la vulneració sistemàtica de drets del govern contra la pobresa i en favor de bancs i fons voltors». A més, han conclòs que «no tolerant la impunitat davant les males praxis policials i que actuaran per aturar l’actuació política de la Comissaria General d’Informació».


CUP /