Redacció •  Catalunya •  28/07/2023

El Secretariat Nacional de la CUP emplaça el conjunt de la militància a obrir un procés de debat estratègic profund del projecte de la Unitat Popular

Un procés de refundació, que ha de ser aprovat aquesta tardor, s’allargarà fins al maig de 2024 i culminaria amb una Assemblea Nacional.

El Secretariat Nacional de la CUP emplaça el conjunt de la militància a obrir un procés de debat estratègic profund del projecte de la Unitat Popular

El Secretariat Nacional de la CUP ha fet una crida el conjunt de la militància a obrir un procés de refundació, de l’organització i de l’espai de la unitat popular, per encarar el nou cicle polític en el qual està immers el país. En una carta, fent autocrítica i recordant que els seus càrrecs són en mans de la militància, asseguren que no s’ha fet una “bona lectura de la situació, del clima, del moment, de l’esgotament i del cansament” del moment polític actual i que no s’ha estat a l’altura a l’hora de “construir aquells espais i estructures necessàries per fer salts qualitatius a escala organitzativa i a escala política”.

En aquesta missiva, dirigida al conjunt de la militància, s’insta a obrir “un procés de debat estratègic profund, amb la complexitat i els espais necessaris, que permetin un procés de refundació del projecte de la unitat popular”. Un procés que l’actual Secretariat Nacional vol emprendre amb “la màxima participació i obertura possible” i planteja l’organització de “grups de treball, espais de debat i congressos territorials/nacionals”. Finalment, proposen la culminació d’aquest debat en una Assemblea Nacional on emplacen a renovar la proposta ta estratègica i organitzativa dels anticapitalistes, així com la seva direcció. 

Assemblea Nacional de la CUP 2021 – Recursos

Un procés en marxa des de l’abril

Aquest procés de debat intern de l’organització, que es va posar en marxa el passat mes d’abril i estava previst arrancar just després de les eleccions municipals, es va veure estroncat per la convocatòria de les eleccions espanyoles. A l’abril ja es plantejava diverses qüestions entre elles: érem davant del final de cicle polític,  que calia adequar l’organització a la nova conjuntura i a les noves necessitats i que calia definir un nou full de ruta per sortir del bloqueig polític en el qual es troba el país.

És per motiu que l’organització preveu arrancar aquest procés a la tardor, un cop validat pel Consell Polític. Un debat que es preveu que s’allargui fins al maig de 2024:  “Creiem fermament que la CUP pot i ha de ser una eina útil que cal esmolar” ha assegurat la comunicació del Secretariat Nacional de la CUP.

Un procés de debat estratègic profund, amb la complexitat i els espais necessaris, que permetin un procés de refundació del projecte de la unitat popular.


CUP /