Redacción •  Catalunya •  05/05/2024

Albiach: “Només hi haurà govern amb els vots dels Comuns si l’habitatge és la primera prioritat”

  • Díaz: “Regularem els lloguers de temporada i els pisos turístics per abaixar el preu dels lloguers”, per això “la garantia d’un nou govern d’esquerres a Catalunya es diu Jéssica Albiach”.
  • Comuns ha celebrat a Tarragona un acte amb la candidata per Tarragona, Yolanda López, la portaveu de Comuns al Congreso, Aina Vidal, la vicepresidenta Yolanda Díaz i la cap de llista Jéssica Albiach.
Albiach: “Només hi haurà govern amb els vots dels Comuns si l’habitatge és la primera prioritat”

Comuns ha celebrat avui un acte a Tarragona presentat pel conseller municipal Jordi Collado i la candidata Aurora Huerga, on han participat l’ex-diputat Joan carles Gallego, la candidata per Tarragona, Yolanda López; la portaveu de Comuns al Congreso, Aina Vidal; la Vicepresidenta del Govern de l’Estat i Ministra de Treball Yolanda Díaz; i la cap de llista, Jéssica Albiach, que ha tancat l’acte.

Albiach ha centrat la seva intervenció en el dret a l’habitatge, ja que els Comuns estem en política “per fer amb l’habitatge el mateix que ha fet Yolanda Díaz amb la feina digna al Govern de l’Estat. Si Yolanda Díaz és la ministra de la feina digna, nosaltres serem el Govern del dret a l’habitatge”. En aquesta línia, ha dit que els polítiques d’habitatge “no les pot continuar imposant la patronal immobiliària” i ha volgut situar tres polítiques prioritàries pel proper govern: regular els lloguers de temporada, un impost contra l’especulació amb l’habitatge i la construcció massiva d’habitatge públic de lloguer d’una vegada per totes. És per això que la cap de llista ha volgut fer molt explícit que per als Comuns “només hi haurà govern amb els vots dels Comuns si l’habitatge és la primera prioritat”.

Per la seva banda, la vicepresidenta Yolanda Díaz ha volgut aprofitar la presència a l’acte d’Ahmed Ibrahem Ibrahem, representant de la comunitat palestina a Catalunya, per anunciar que “davant la inacció de la comunitat internacional, ha arribat el moment que el President reconegui el proper dimarts l’Estat Palestí” al Consell de Ministres. Pel que fa a l’habitatge, ha anunciat que “hem de deixar de convertir les nostres ciutats en parcs temàtics: regularem els lloguers de temporada i els pisos turístics per abaixar el preu dels lloguers” i ha afegit que “la garantia d’un nou govern d’esquerres a Catalunya es diu Jéssica Albiach, com ho som a l’Estat”.

La Portaveu de Comuns al Congreso, Aina Vidal ha centrat la seva intervenció en els drets laborals de la classe treballadora, tot destacant que “hem de situar la reducció de la jornada laboral, perquè fa molts anys que això no es toca, perquè ens mereixem guanyar temps de vida, el temps és la gran revolució de la nostra època”, mentre que la tarragonina Yolanda López, ha fet referència a la mala qualitat del transport públic a les comarques de Tarragona i ha conclòs que “la millora del dia a dia dels treballadors i les treballadores de Tarragona passa per tenir més trens i amb més freqüències de pas”.


comuns /