Redacció •  Catalunya •  14/05/2017

El nou espai polític dels comuns es dirà En Comú Podem o Catalunya en Comú

El nom s’escollirà en un procés de votació online obert a tothom que es durà a terme entre el 17 i el 20 de maig.

El nou espai polític dels comuns es dirà En Comú Podem o Catalunya en Comú

En Comú Podem o Catalunya en Comú són els dos possibles noms que tindrà el nou espai polític dels comuns, nascut el passat abril en una assemblea fundacional celebrada al pavelló de la Vall d’Hebron. Així s’ha decidit a la primera reunió de la Coordinadora del nou espai, que ha tingut lloc aquest matí a la Nau Bostik de Barcelona. A la trobada, a més, també s’ha establert el procés d’elecció del nom de la formació.

Tal i com ja es va fer amb l’ideari i la direcció, el nom també s’escollirà amb una consulta online oberta a tothom. La votació es realitzarà a través del portal unpaisencomu.cat i estarà activa entre el 17 i el 20 de maig. Tothom qui vulgui, tant si ja està inscrit i validat com si no, podrà participar-hi, doncs el cens estarà obert fins l’últim dia de votació. El nom escollit pels inscrits i inscrites es donarà a conèixer la setmana del 22 de maig.

La Coordinadora de Comunicació i portaveu d’Un País En Comú, Elisenda Alamany, ha destacat que tant En Comú Podem com Catalunya en Comú “són dues marques prou potents per poder encapçalar el país que volem liderar amb aquest subjecte polític”. Alamany ha posat en valor que el procés d’elecció de nom del nou subjecte polític compleix “amb tres aspectes que per nosaltres són fonamentals: la transparència, la radicalitat democràtica i sobretot la implicació de la gent”. “Des de l’Executiva no farem cap tipus de declaració a favor d’una o d’una altra, ha de ser la ciutadania que es validi qui ho ha de decidir”, ha assenyalat.

En aquesta primera reunió de la Coordinadora també s’ha seguit enfortint l’estructura organitzativa del nou espai polític i s’ha debatut sobre qüestions relacionades amb el seu ideari. 


Un País en Comú /