Redacció •  Catalunya •  22/05/2017

Catalunya en Comú, el nom escollit per al nou espai polític dels comuns

L’opció guanyadora ha obtingut el 53,57% dels vots.

Catalunya en Comú, el nom escollit per al nou espai polític dels comuns

El nou espai polític i social dels comuns ja té nom: Catalunya en Comú. Així ho han decidit les 3.459 persones que han participat en el procés d’elecció, obert a tota la ciutadania entre el 17 i el 20 de maig. Així, fins a 1.853 persones s’han decantat per l’opció guanyadora, el 53,57% del total, mentre que l’altra opció, En Comú Podem, ha obtingut 1.606 vots, el 46.43%.

«Catalunya en Comú ens representa per tres raons», ha explicat aquest matí la Coordinadora de Comunicació, Elisenda Alamany, en roda de premsa. «La primera és que porta el nom del país que volem guanyar; la segona és que porta inserida la marca d’una confluència guanyadora, Barcelona en Comú; i en tercer lloc inclou en comú, que expressa la voluntat de fer nova política». Alamany, a més, ha destacat que el nom és declinable i per tant els municipis se’l poden fer seu.

El Coordinador d’Organització, Xavi Matilla, ha expressat la satisfacció de la formació per l’alta participació en aquest procés. «L’elevada participació és una fita per una força que només té dos mesos de vida», ha dit Matilla. «És la primera vegada que no només triem el nom d’una confluència, sinó el d’un espai per les properes dècades. Avui hem posat nom al canvi a Catalunya, i com no podia ser d’una altra manera la decisió l’ha pres la gent».


Catalunya en Comú /  Un País en Comú /