Redacció •  Catalunya •  12/01/2018

Elisenda Alamany: “No ens podem permetre ni un sol dia més amb el país aturat”

La diputada electa de CatECP alerta que “una interpretació massa creativa del reglament” per la investidura “ens portaria dos mesos més de processisme gratuït i bloqueig que el país no es pot permetre”.

Elisenda Alamany: “No ens podem permetre ni un sol dia més amb el país aturat”

La diputada electa de Catalunya en Comú – Podem (CatECP) Elisenda Alamany ha defensat avui des del faristol del Parlament que “no ens podem permetre ni un sol dia més amb el país aturat”. En aquest sentit, ha alertat que “una interpretació massa creativa del reglament” per la investidura “ens portaria dos mesos més de processisme gratuït i bloqueig que el país no es pot permetre”, i ha posat de relleu que els debats que s’estan tenint “no van en la clau d’encarar una legislatura que pugui desbloquejar la situació a Catalunya”.

“Aquells diputats votats per la ciutadania haurien de ser aquí per poder exercir el seu càrrec. Als que són a la presó i també a Brussel·les”, ha deixat clar Alamany, que ha sostingut però que la prioritat ha de ser “fer avançar el país, recuperar les nostres institucions i el nostre autogovern i acabar amb l’aplicació del 155”. “És responsabilitat dels partits polítics evitar una nova intervenció de les institucions que són de tots i totes i posar-se d’acord en formar govern”.

D’altra banda, la diputada electa ha adreçat un missatge a C’s: “Ahir no sumava i avui tampoc”. “Deixin de fer fantasia numèrica”, ha dit al partit taronja, alhora que l’ha instat a “repensar el seu projecte polític” perquè “la seva manera de fer l’ha inhabilitat per teixir complicitats i establir acords”. A més, ha reafirmat que CatECP no farà costat a “partits que han donat suport a partits corruptes com el PP a Madrid i el PSOE dels EREs a Andalusia”.

Alamany també ha valorat la possibilitat de que el seu grup formi part de la Mesa del Parlament i ha demanat que aquest òrgan reflecteixi “la pluralitat del país”. “La nostra intenció és fer avançar Catalunya i per fer-ho calen grans majories transversals. I això és el que volem també a la Mesa, per no hi ha cap oferta concreta”, ha assegurat. La diputada electa ha demanat que aquesta voluntat d’evidenciar la pluralitat de la cambra i del país no es quedi només a la Mesa i que “es governi per a tothom”.


Catalunya en Comú-Podem /  Elisenda Alamany /