Redacción •  Catalunya •  19/12/2021

Els partits independentistes es comprometen a donar una resposta conjunta i col·lectiva a la inhabilitació de Pau Juvillà

  • Tant ERC com JxCat i la CUP-NCG han acordat treballar per donar una resposta antirepressiva conjunta i col·lectiva amb l’objectiu de defensar a totes les persones represaliades i els seus drets.
Els partits independentistes es comprometen a donar una resposta conjunta i col·lectiva a la inhabilitació de Pau Juvillà

Avui la presidenta del Parlament de Catalunya Laura Borràs i els membres de la Mesa dels partits independentistes han mostrat el seu suport al diputat de la CUP-NCG, Pau Juvillà, en una roda de premsa conjunta, on s’han compromès a donar una resposta clara i conjunta davant la sentència d’inhabilitació del diputat cupaire.

En aquest sentit, tant ERC com JxCat i la CUP-NCG han acordat treballar per donar una resposta antirepressiva conjunta i col·lectiva amb l’objectiu de defensar a totes les persones represaliades i els seus drets, ja que com afirmen “malauradament, el cas de Pau Juvillà no serà el primer ni l’últim”.

Per això i davant la sentència no ferma del TSJC, des de la majoria parlamentària es duran a terme els passos necessaris per preservar la sobirania del Parlament i per aquest motiu, avui es votarà a la comissió de l’estatut del diputat un dictamen, que es traslladarà també al ple, perquè no siguin vulnerats els drets de representació de Juvillà.
Les forces independentistes avisen que aquest és el primer pas i que no es poden avançar als escenaris futurs ja que la judicatura espanyola busca constantment noves vies per atacar el moviment independentista.

Finalment, els partits han denunciat l’abús de poder que suposa que es pugui condemnar a càrrecs electes a ser inhabilitats per l’exercici de drets fonamentals, com la defensa de la llibertat d’expressió i consideren que responen únicament a la persecució política de l’estat espanyol contra l’independentisme.


CUP /