Redacción •  Catalunya •  19/11/2023

Assolit un preacord en el conveni de Girbau, que suposa un avenç important en matèria econòmica per a la plantilla

  • CCOO d’Indústria valora positivament el preacord de conveni col·lectiu assolit amb la direcció de Girbau, ja que suposa un avenç i una millora importants en matèria econòmica per al conjunt de la plantilla.
Assolit un preacord en el conveni de Girbau, que suposa un avenç important en matèria econòmica per a la plantilla

Un acord que recull les principals propostes que CCOO, que té gairebé tota la representació del comitè d’empresa, s’havia marcat en aquesta negociació i que ha estat ratificat per les treballadores i treballadors de Girbau per una amplíssima majoria, amb un 92,01 % de vots a favor. La signatura del conveni es farà durant les properes setmanes.

El preacord assolit estableix una vigència de 3 anys (2023-2025) i s’han pactat uns increments salarials que milloren l’acord de l’AENC: un 4,5 % per al 2023, un 3,5 % per al 2024 i un 3 % per al 2025, amb una clàusula de revisió salarial tècnica vinculada a l’IPC real de Catalunya, amb un màxim d’un 1 % per a cada any de vigència.

A més, s’han frenat les intencions de l’empresa, que pretenia eliminar i congelar alguns conceptes salarials del conveni, que s’ha aconseguit que es mantinguin, com la garantia del 100 % del sou en situació d’incapacitat temporal o els quinquennis.

Un altre aspecte destacat és que s’ha inclòs dins el salari de conveni i per a tothom una prima que li faltava cobrar al col·lectiu d’indirectes (magatzem i oficines), d’aquesta manera s’aconsegueix una igualtat real en la política salarial entre els diferents col·lectius. També s’ha pactat un nou escalat de la paga variable de la prima de resultats.


Sindicalismo /