Redacció •  País Valencià •  08/05/2017

podem prevenir la corrupció? II Jornades Europees: Joves, ciutadania, transparència i lluita contra la corrupció. 11 al 13 maig 2017

ACICOM és membre de l’Associació d’associacions: Observatori Ciutadà contra la Corrupció, junt amb altres 6 entitats: Acció Cultural del País Valencià, Atelier, Ca Revolta, Escola Valenciana, Perifèries, Societat Coral El Micalet.

podem prevenir la corrupció? II Jornades Europees: Joves, ciutadania, transparència i lluita contra la corrupció. 11 al 13 maig 2017

En maig de 2016 des de l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció vam organitzar, seguint la iniciativa de l’ONGD Atelier, les  Jornadas Europees: Joves – Ciutadania  – Transparència i Lluita contra la Corrupció. Pots consultar una breu crònica en: http://www.acicom.org/cronica-de-les-jornades-europees/ i un excel·lent reportatge audiovisual fet per l’equip de Xara-Ca Revolta i especialment per Jordi Ferrer, que ens va deixar el passat 9 d’abril, mireu i gaudiu del legat ens va deixar http://xara.carevolta.org/i-jornades-europees-ciutadania-i-lluita-contra-la-corrupci/video-1397-i-jornades-europees-ciutadania

Enguany fem una segona Jornada sobre el tema, a la qual us invitem.

Des d’aleshores, s’ha produït un allau de nous casos de corrupció davant dels quals la ciutadania assisteix perplexa i impotent. Les entitats organitzadores creiem que les administracions públiques competents en la matèria han d’intensificar el seu treball per garantir la transparència i actuar eficaçment en la prevenció de casos de corrupció. També, a la ciutadania i a les organitzacions socials, ens correspon un significant paper.

Per això, proposem un espai de diàleg i intercanvi d’experiències entre responsables polítics, representants institucionals, experts i ciutadans, especialment joves.

Aquest espai de debat es durà a terme en les II Jornades Europees: Joves – Ciutadania  – Transparència i Lluita contra la Corrupció, que es celebraran els pròxims 11, 12 i 13 de maig de 2017 en el Campus de Tarongers de la Universitat de València, amb la cofinanciació del programa Erasmus+ de la Unió Europea.

El dijous de vesprada (16h) i el divendres durant tot el dia (10h-20h), estarem al Saló de Graus de la Facultat de Dret de la Universitat de València. El dissabte 13 estarem de matí, a les 10h, a la biblioteca de Ciències Socials Gregori Mayans.

El debat d’aquests dies girarà al voltant de la pregunta

Podem prevenir la corrupció?

Sobre aquesta qüestió tractarem de donar llum, a través de les experiències i de les bones pràctiques en la matèria per part de representants d’administracions públiques locals i autonòmiques; a través de la visió i pràctica d’algunes organitzacions de les societats civils d’Espanya, Itàlia i Croàcia; i, per descomptat, de les aportacions que les persones assistents realitzen a través dels espais de debat.

Som conscients de la importància i del potencial de les noves tecnologies en els impulsos de la transparència i la lluita contra la corrupció; per això, un dels fils conductors de les Jornades seran el paper de les TIC, amb la presentació d’innovadores eines en aquest àmbit.

Amb aquest debat busquem aportar eines i noves vies d’acció per a la participació política i social de la ciutadania, sobretot de la població més jove. Per això, l’últim dia de les Jornades realitzarem un taller d’elaboració de propostes concretes per a la lluita contra la corrupció.

INSCRIPCIÓ GRATUïTA A LES JORNADES MITJANÇANT EL FORMULARI


corrupció /