Redacción •  Twitter •  Catalunya •  07/07/2016

La CUP Poble Actiu a la Diputació interposa denúncia contra Oriol Puig, Director del Servei Meterológic de Catalunya

L’acusen de presumpta prevaricació i frau a l’administració. A més de la denúncia contra el director de l’empresa pública adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, es formularan altres contra els administradors de 4 empreses vinculades al director del SMC.
La CUP Poble Actiu a la Diputació interposa denúncia contra Oriol Puig, Director del Servei Meterológic de Catalunya
Des de l’arribada de Puig al SMC (2011) s’han succeït actuacions per afavorir empreses amb qui comparteix interessos lucratius així com a idear projectes que ja de forma inicial eren clarament inviables per desplaçar diners públics a determinades societats mercantils.
 
El cim del Turó de l’Home es troba dins el Pla Especial de protecció del Montseny des de 2009 amb importants restriccions urbanístiques. Amb tot, Oriol Puig va idear la construcció i instal·lació d’un Centre de Meteorologia al cim tot i saber que no es podria materialitzar.
 
Va promoure tràmits administratius per justificar desplaçaments patrimonials il·lícits en una finca propietat del Ministeri de Defensa i no de la Generalitat vestint d’aparença de legalitat la contractació d’estudis jurídics i mediambientals d’alt cost per beneficiar empreses afins.
 
El 2013 subscriu conveni amb la Diputació de Barcelona que comportaren més de 248.000€ que aniran a parar a les empreses UBBU ARQUITECTURA S.L.P, ENTORN S.A. ENGINYERIA I SERVEIS, ENGITEAM ENGINYERIA, INGENIEROS CONSULTORES BARENTON.
 
Adjudicacions arbitràries i il·legals a ENTORN S.A vinculada a Carles Sumarroca Coixet i Pere Pujol Ferrusola, a UBBU ARQUITECTURA vinculada a Marc Paré Lezcano membre del Consell d’Administració d’una altra empresa administrada pel senyor Puig a més de fictícies necessitats d’estudis a ENGITEAM ENGINYERIA S.L i INGENIEROS BARENTON S.L.
 
La CUP Poble Actiu denuncia decisions preses per Puig al marge de qualsevol procediment administratiu i reclama pel resarciment de la totalitat dels fons públics rebuts.

 


Catalunya /  CDC /  corrupció /  CUP /