Redacció •  Catalunya •  23/01/2019

Albiach a Torra: “El seu Govern va tard i malament, no té projecte i només genera frustració”

“El Taxi ha hagut d’aturar-ho tot durant 5 dies perquè es moguessin”, li retreu la presidenta de CatECP, que afirma que els pressupostos de l’Executiu estan a “anys llum” de ser “socials”.

Albiach a Torra: “El seu Govern va tard i malament, no té projecte i només genera frustració”

La presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, ha retret avui al president de la Generalitat, Quim Torra, que el seu Govern “porta 8 mesos barallant-se amb retrets i contradiccions contínues”, i ha lamentat que sempre “va tard i malament, no té projecte i només genera frustració i indiferència”. “El Taxi ha hagut d’aturar-ho tot durant 5 dies perquè es moguessin”, ha recordat Albiach, que ha subratllat que “un Govern que no governa no serveix a la majoria dels catalans i les catalanes”.

La diputada ha assenyalat que ahir es va viure “el darrer exemple” d’aquestes “baralles contínues” entre els dos socis de govern, amb “els partidaris de Puigdemont recorrent al Constitucional, i els altres amb un somriure gelat i mirant les enquestes”. “És un Govern sense projecte que només genera frustració”, ha reiterat. Albiach ha preguntat a Torra “quantes lleis portem aprovades aquesta legislatura” i “quines accions ha fet el Govern per sortir del bloqueig”, i ha reblat: “On està la proposta de pressupostos socials que hem d’aprovar? Estan a anys llum de ser socials”.

Davant la “inacció” de l’Executiu, Albiach ha sostingut que cal “un Govern fort” perquè “la situació d’excepcionalitat i de repressió que viu Catalunya és alarmant”. “En pocs dies començarà un judici que no s’hauria d’haver produït mai i que fa patir per la manca de garanties. Però precisament per aquesta situació d’excepcionalitat cal un Govern fort, que ha de denunciar però també ha de gestionar, i en el que portem de legislatura aquest equilibri ha estat inexistent”, ha dit. “Fa més de 8 mesos de la seva investidura i des de llavors no ens hem mogut ni un mil·límetre de la situació de bloqueig i paràlisi”, ha conclòs.

70 famílies en perill a Gallina Blanca

Prèviament, la diputada de CatECP Yolanda López ha interpel·lat el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, davant la “situació lamentable” de 70 famílies afectades per la decisió de Gallina Blanca de traslladar a Osca la producció de Sant Joan Despí. López ha denunciat l’acord entre l’empresa i l’ajuntament de la localitat per “especular” convertint el sòl industrial en sòl urbanitzable i ha preguntat al conseller “què pensa fer per defensar els treballadors”.

“És una decisió purament especulativa, perquè tant l’empresa com la planta declaren beneficis anualment”, ha insistit la diputada, que s’ha preguntat “quin tipus de govern sobiranista és quan li dona l’esquena els treballadors de Catalunya”. La diputada ha acusat l’Executiu d’estar “lapidant la indústria, que aporta un 22% a l’economia catalana”, quan “no fa res” per evitar la conversió de sòl industrial en sòl urbanitzable.


Catalunya en Comú-Podem /  Jéssica Albiach /