Redacció •  Catalunya •  19/12/2019

Albiach: «La sentència del TJUE sobre Junqueras és una bufetada al Tribunal Suprem»

La presidenta de Catalunya en Comú Podem afirma que "ara és més necessari que mai un govern progressista a l’Estat amb l’acompanyament d’ERC".

Albiach: «La sentència del TJUE sobre Junqueras és una bufetada al Tribunal Suprem»

«La sentència del TJUE sobre Junqueras és una bufetada al Tribunal Suprem». Així de contundent s’ha mostrat la presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, sobre la sentència coneguda aquest matí, que determina que Oriol Junqueras tenia dret a la immunitat com a eurodiputat. «El TS ha vulnerat els drets de Junqueras», ha afegit. Per a Albiach, «es torna a fer evident que la judicialització de la política no resoldrà un conflicte que és polític, i que l’única via és el diàleg i la negociació».

La presidenta de CatECP ha recordat que «el dret europeu és també dret intern, i forma part del conjunt del nostre ordenament jurídic». Per això, «cal estudiar en detall la sentència i veure quines conseqüències jurídiques té». En qualsevol cas, ha conclòs, «la nostra obligació com a representants públics és buscar solucions perquè els líders independentistes tornin a casa el més aviat possible».

Preguntada sobre com pot afectar aquesta sentència a la investidura d’un govern a l’Estat, Albiach ha dit que «en un moment com aquest és molt important mantenir el cap fred i analitzar bé les conseqüències de les nostres accions». Així mateix, ha afegit que «ara cal insistir en la via del diàleg i la negociació, per això un govern progressista a l’Estat amb l’acompanyament d’ERC és més necessari que mai».

La diputada també ha valorat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que inhabilita al President Torra: «és una mala notícia que el President de la Generalitat sigui inhabilitat per un fet simbòlic com posar o treure una pancarta». Per a Albiach, » Torra hauria de deixar de ser president pel veredicte de les urnes».


Catalunya en Comú-Podem /  Jéssica Albiach /  Oriol Junqueras /  TJUE /