Redacció •  Catalunya •  27/02/2019

Albiach a Torra: “Si algú pensa que Catalunya podrà avançar sense més democràcia a Espanya s’equivoca”

La presidenta de CatECP sosté que “o s’arrossega el PSOE a posicions de progrés o acabarà en braços de Ciutadans” però lamenta que “sembla que els partits independentistes estiguin atrapats en el quan pitjor, millor”.

Albiach a Torra: “Si algú pensa que Catalunya podrà avançar sense més democràcia a Espanya s’equivoca”

La presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, ha avisat avui el president de la Generalitat, Quim Torra, en què “ens juguem avançar en drets i en llibertats o tornar a temps foscos que no volem veure ni en pintura”. “O participem en un front democràtic i social a Catalunya i a l’estat o tornarem a temps foscos i acabarem patint encara més un retrocés de drets nacionals, socials, civils i per les dones”, ha alertat en la sessió de control al Govern. I és que “o s’arrossega el PSOE i se l’empeny a posicions de progrés o acabarà en braços de Ciutadans”, ha dit.

Albiach ha fet aquesta advertència perquè “sembla que els partits independentistes estiguin atrapats en el quan pitjor, millor, en la improvisació i en la competició partidista”, i per tant ha instat Torra a esclarir si li preocupa quin pot ser el govern d’Espanya que surti de les urnes el proper 28 d’abril “o si li resulta indiferent”. “Si algú pensa que Catalunya podrà avançar sense més democràcia a Espanya s’equivoca”, ha sentenciat.

La diputada ha reivindicat el seu espai polític com “l’única garantia de canvi”, més quan Pedro Sánchez “ha renunciat al dret a decidir, va donar suport al costat de Ciutadans i del PP a un 155 inconstitucional, ha sigut tebi amb un judici infame que no s’hauria d’estar produint, i és reticent a plantejar un projecte de país que trenqui amb l’austeritat i les retallades”. “Ara mateix està on volia estar, trencant el diàleg amb els partits independentistes i sense l’obligació d’aplicar les mesures socials que tenien aquells pressupostos”, ha dit sobre Sánchez.

Incompliments al servei de rehabilitació de Nou Barris i Sant Andreu

Durant les preguntes als consellers, la diputada Marta Ribas ha retret al Govern haver renovat el contracte “milionari” de l’empresa de rehabilitació que gestiona el servei de rehabilitació domiciliaria i logopèdia als districtes de Nou Barris i Sant Andreu de Barcelona, que ha protagonitzat “incompliments comprovats de les condicions del contracte, sancions per frau laboral” i va provocar “dos anys de reivindicació política, sindical i de les usuàries”. Malgrat el Departament de Salut va decidir rescindir-li el contracte, finalment li va renovar, ha denunciat.

“Quan pensa el Govern revertir aquesta externalització escandalosa i injustificada?”, ha preguntat Ribas, que ha defensat que “revertir del tot les retallades que encara patim al sistema sanitari públic a Catalunya”, sinó també “de revertir les privatitzacions que s’ha aprofitat per fer”. “Aquest és un exemple clar de que es pot desprivatitzar”, ha assegurat. Per això, ha reclamat al Govern que apliqui la Llei d’Ordenació Sanitària de Catalunya i retiri el contracte “a una empresa que l’incompleix”.


Catalunya en Comú-Podem /  Jéssica Albiach /