Redacció •  Catalunya •  10/07/2019

Albiach: “Cal un Govern que governi, no un que necessita teràpia de parella”

La presidenta de CatECP emplaça als socis de govern a deixar de barallar-se per les quotes de poder i posar-se a treballar.

Albiach: “Cal un Govern que governi, no un que necessita teràpia de parella”
La presidenta de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, s’ha mostrat preocupada per l’efecte que pugui tenir «sobre el Govern de la Generalitat la lluita acarnissada pel poder entre JxCat i ERC que estem presenciant en la negociació del govern de la Diputació de Barcelona». Fent referència a unes paraules d’Artadi, que va dir ahir que la relació entre els socis de govern «ha tocat fons», Albiach ha remarcat des del faristol del Parlament que «ens cal un Govern cohesionat i actiu, en definitiva, un Govern que governi, i no un que necessita teràpia de parella cada dos per tres».

 
La presidenta de CatECP ha emplaçat al Govern a deixar de banda «les baralles per les quotes de poder i pel lideratge de l’independentisme» i a «posar-se a treballar per donar resposta a les diferents crisis obertes que afecten a la ciutadania». Una d’elles és la crisi climàtica, una qüestió sobre la qual Albiach ha lamentat que «el Govern va declarar l’emergència climàtica sense compromisos ni recursos». En aquest sentit, ha reclamat la necessitat de programes de rehabilitació i eficiència que prioritzin els barris amb més persones vulnerables; canviar el mercat elèctric tancant els oligopolis per reduir el preu de l’electricitat i acabar amb la pobresa energètica; plans de transició justa amb el desenvolupament d’alternatives econòmiques pels territoris afectats pel tancament de les centrals nuclears o una nova política industrial que afavoreixi el canvi en sectors com l’automòbil, que ha de fer la transició cap a la mobilitat elèctrica». Al ple d’aquesta setmana hi va una moció del grup en aquesta línia.
 
Per últim, Albiach ha celebrat que el Govern aprovi avui un increment de l’impost als bancs en la constitució de les hipoteques, que passarà del 1,5 al 2%. «Celebrem que el govern ens hagi escoltat i hagi avançat cap a una política impositiva més justa que permeti incrementar el finançament i sanejar els comptes, després de 3 anys sense pressupostos», ha dit. Aquesta modificació permetrà recaptar 80M d’euros a l’any.

Catalunya en Comú-Podem /  Jéssica Albiach /