Redacció •  Catalunya •  20/02/2017

Tarragona suma aportacions al procés participatiu d’Un País en Comú

Unes 100 persones han participat en el debat al Palau Firal i de Congressos.

Tarragona suma aportacions al procés participatiu d’Un País en Comú

El procés participatiu d’Un País En Comú, a través del qual, els comuns obren la construcció d’un nou espai polític a la ciutadania, ha arribat avui a Tarragona, concretament, al Palau Firal i de Congressos, on han participat unes 100 persones. Hakima Abdoun i Joan Subirats han explicat a l’inici de la trobada que “un dia com avui, Tarragona segueix aportant idees al debat sobre els nostres drets amb la participació de totes i tots”. Així, han recordat que els més de 70 tallers que s’estan fent per tot el territori giren al voltant de 5 eixos i que tenen com a objectiu “acabar amb l’hegemonia convergent”.

Amb una breu introducció als 5 eixos per part dels ponents, s’ha obert el debat per a que hi participin les 100 persones que han assistit a l’acte. Així, s’ha posat de manifest la necessitat de caminar cap a un nou model ecològic i nou model socioeconòmic que inclogui nous hàbits de consum, una banca pública de proximitat i polítiques territorials que aprofitin cada zona de producció i que tingui en compte les energies renovables.

Per altra banda, els assistents al taller d’Un País en Comú a Tarragona han reclamat que el nou espai ha d’aprofundir en la necessitat de posar èmfasi en augmentar la importància de la formació continuada pel que fa a l’Educació i sumar esforços per crear més ocupació en matèria social i no dependre únicament del voluntariat.

Per unanimitat dels ponents i els participants, el nou partit dels comuns ha de apostar pel referèndum i que les catalanes i catalans puguin decidir el seu futur. I es que durant el debat, també s’ha posat de manifest que les persones han d’estar al centre de la política a través de la radicalitat democràtica, amb una ciutadania organitzada, recordant que l’àmbit municipal, els ajuntaments, són les institucions que més proximitat tenen amb les ciutadanes i ciutadanes.

Finalment, les casi 100 persones que han assistit al debat han demanat que la revolució feminista, l’empoderament de la dona, la feminització de la política siguin les bases del nou espai polític en construcció a Catalunya.


Un País en Comú /