Redacción •  Catalunya •  15/07/2019

Mena: “Pedro Sánchez ha de deixar de buscar excuses i començar a fer política”

El portaveu de CatComú recorda que només hi ha dues opcions de govern, “un govern amb la dreta o un que reguli els lloguers i derogui les reformes laborals”.

Mena: “Pedro Sánchez ha de deixar de buscar excuses i començar a fer política”
El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa d’aquest dilluns lamentant la nova agressió sexual múltiple que s’ha produït a Manresa. “Ens preocupa el nombre de casos que s’estan produint tant a Catalunya com a la resta de l’estat, però alhora constatem que cada vegada es denuncien més i hi ha una major sensibilitat”. Mena ha donat les gràcies als col·lectius feministes i LGTBI per la seva contribució a aquesta tasca, uns col·lectius que diu que “estan amenaçats per l’ultradreta, l’últim exemple del qual l’hem vist la darrera setmana, quan VOX ha demanat una llista dels cursos LGTBI que s’imparteixen a la Comunitat de Madrid”. “Ens preocupa aquesta deriva de persecució”, ha afegit.
 
Aquest, ha dit el portaveu, és un  dels motius pels quals “és molt important que tinguem un govern progressista a l’Estat, que blindi els drets de la ciutadania”. Mena ha recordat que només queda una setmana per a la investidura: “tenim una setmana per decidir si volem un govern amb la dreta o un govern que reguli els lloguers, blindi les pensions, derogui les reformes laborals i iniciï el diàleg per trobar una solució política al conflicte català”. Així, ha explicat que des de Catalunya en Comú demanen a Pedro Sánchez “que deixi de trucar a la dreta, i no només perquè no li agafen el telèfon, sinó perquè hauria d’escoltar a les seves bases quan li deien que ‘amb Rivera no’, o a les dades del CIS, que indiquen que una coalició amb Unidas Podemos és la fórmula de govern preferida per la majoria de la ciutadania”.
 
El portaveu s’ha mostrat sorprès amb que Sánchez hagi donat per trencades les negociacions, “unes negociacions que mai han començat”. “Li demanem que deixi de buscar excuses i comenci a fer política”, ha reclamat. “Primer va dir que els números no donaven, després que el problema era Catalunya, i ara s’escuda en la consulta interna d’un altre partit”, ha lamentat Mena, que ha insistit en que només hi ha dues opcions: “la que vol Rajoy, la CEOE i l’Íbex 35, que és un govern amb C’s; o la que vol l’Espanya del canvi, els sindicats i els moviments feministes i LGTBI, un govern de coalició amb Unidas Podemos”. Malgrat que el dia de la investidura s’acosta, el també diputat al Congrés ha afirmat que encara hi ha temps per arribar a un acord.

Catalunya en Comú /  Joan Mena /