Redacció •  Catalunya •  07/05/2018

Domènech acusa el PP de “delegar les seves responsabilitats” en un “govern dels jutges” que “ens allunya de la solució”

El diputat de Catalunya en Comú Podem Joan Josep Nuet defensa abans d’entrar al Tribunal Suprem que hagués estat “incomprensible” no haver portat al Parlament “un debat que era punyent a la societat catalana”.

Domènech acusa el PP de “delegar les seves responsabilitats” en un “govern dels jutges” que “ens allunya de la solució”

El president de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Xavier Domènech, ha acusat avui el Govern de Mariano Rajoy d’haver “abdicat de la seva funció i de de la seva responsabilitat” i haver delegat en un “govern dels jutges” que “no ens està apropant a les solucions dels conflictes que estem vivint, sinó allunyant-nos-hi”. Domènech ha fet aquestes declaracions a les portes del Tribunal Suprem a Madrid, on ha acudit per donar suport al diputat de CatECP Joan Josep Nuet i altres ex membres de la Mesa del Parlament, citats pel jutge Pablo Llarena per notificar-los el seu processament.

“No ens sentim en absolut delinqüents. No vam desobeir el Tribunal Constitucional, sinó que vam portar al Parlament un debat polític que era punyent a la societat catalana, i hagués estat incomprensible no fer-ho”, ha incidit Nuet. De la mateixa manera, Domènech ha sostingut que “tramitar debats perquè es puguin produir al Parlament de Catalunya mai pot ser punible”. “Estem vivint una situació absolutament lamentable i intolerable de judicialització de la política”, ha alertat.

“Podem haver comès errors, però que de cap de les maneres pot comportar penes de presó i una persecució penal”, ha afegit Nuet, que ha cridat a fer “pedagogia” per deixar clar que “que en una societat democràtica” els fets dels quals se’ls acusa “no són un delicte”.

Domènech alerta que “el dilema real” és si Puigdemont “està pensant en anar a noves eleccions”

Sobre l’anunci de Junts per Catalunya del passat dissabte de tornar a proposar la investidura de Carles Puigdemont, el president de CatECP ha lamentat que “la política catalana s’ha convertit bàsicament en un lema: o Puigdemont o el que decideixi Puigdemont, i aquest lema no ens ajuda a sortir de la situació en què estem”.

“Junts per Catalunya dissabte no va esclarir absolutament res”, ha afirmat Domènech, que ha subratllat que “el dilema real és si Puigdemont està pensant que la millor solució pels catalans i les catalanes és que anem a noves eleccions o no”. “I que això ho estigui decidint una sola persona pel conjunt del país em sembla greu”, ha conclòs.


Catalunya en Comú-Podem /  Xavier Domènech /