Redacció •  Catalunya •  01/08/2016

La CUP assegura que no s’acatarà la suspensió del TC i seguiran endavant amb el Procés Constituent

Mireia Vehí: «Seguirem endavant malgrat el tribunal constitucional espanyol, no acatarem».

La CUP assegura que no s’acatarà la suspensió del TC i seguiran endavant amb el Procés Constituent

La diputada de la CUP-Crida Constituent Mireia Vehí ha reaccionat a la suspensió de les conclusions del Procés Constituent per part del Tribunal Constitucional alertant que «malgrat la suspensió seguirem amb el desplegament del Procés Constituent i no acatarem la resolució del tribunal».

El Tribunal Constitucional espanyol ha resolt aquest migdia suspendre per unanimitat dels magistrats els acords entorn el Procés Constituent i ha donat vint dies al Parlament i a la Fiscalia per presentar al·legacions. Pel que fa a l’amenaça d‘obrir un procés penal a Carme Forcadell per un possible delicte de desobediència, tal com demana l’advocat de l’estat, el TC no encararà aquest debat fins el setembre.

Sobre l’amenaça d’emprendre accions legals contra Forcadell, la diputada Anna Gabriel, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, ha alertat que la inhabilitació de càrrecs electes per part del TC seria «un punt de no retorn» per l’estat espanyol i que hi haurà una «resposta de país» davant d’un fet tan greu.


CUP /