Redacció •  Catalunya •  30/05/2022

Cid: “La llei d’ensenyament de llengües és la clau de volta que garanteix la protecció del català i dels centres educatius”

El portaveu de Catalunya en Comú ha reiterat que la protecció dels centres que ha d’estar garantida per la llei i acompanyada pel decret que aprovarà el govern.

Cid: “La llei d’ensenyament de llengües és la clau de volta que garanteix la protecció del català i dels centres educatius”

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, David Cid, ha començat la roda de premsa fent una valoració sobre la situació del català. “Com saben, aquesta setmana estem a l’espera del dictamen del consell de garanties estatutàries sobre la nova llei de protecció del català, i en aquest sentit, volem enviar un missatge de tranquil·litat perquè sabem que la feina està ben feta i que la protecció del català està garantida,” ha començat introduint Cid.

No obstant això, el diputat ha lamentat que si malgrat tots els esforços, el dictamen arriba més enllà del dia 31, “és perquè alguns van decidir allargar aquestes negociacions més de dos mesos quan ho podríem haver resolt al març.” A partir d’aquí, ha afirmat que un cop es tingui el dictamen caldrà aprovar la llei tan ràpid com sigui possible per evitar la desprotecció dels centres. Una protecció dels centres que ha d’estar garantida per la llei i acompanyada pel decret que aprovarà el govern, ha assenyalat el portaveu del Parlament. Així ha recalcat que el que és fonamental, és la llei; “la llei d’ensenyament de llengües és la clau de volta que garanteix la protecció del català i dels centres educatius.” Així ha afegit que el decret servirà per ordenar els projectes docents a partir de la nova legislació, és a dir, per garantir que les direccions dels centres tinguin una referència per preparar els projectes lingüístics sense estar a la intempèrie jurídica.

Per tancar, el diputat ha reiterat que s’entoma l’espera al dictamen del consell de garanties estatutàries amb tranquil·litat, “escoltarem el que hagi de dir, i actuarem amb responsabilitat per garantir que el consens pel català queda en negre sobre blanc tan aviat com sigui possible,” ha conclòs.


Catalunya en Comú /