Redacció •  Catalunya •  29/11/2021

Mena: “Els catalans i les catalanes el que demanem és que es compleixi i es faci complir la LOMLOE”

El portaveu ha assenyalat al Suprem afirmant que està intentant obrir un conflicte amb el Poder Legislatiu per impedir el reconeixement del plurilingüisme.

Mena: “Els catalans i les catalanes el que demanem és que es compleixi i es faci complir la LOMLOE”

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda reafirmant el compromís de l’espai amb la defensa del model d’immersió lingüística que avui es troba atacat per la sentència del Suprem. “La immersió lingüística és un model d’èxit a Catalunya que segueix sent una de les principals eines que tenim per garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats” ha afirmat contundentment Mena i ha afegit que avui defensar la immersió és més important que mai, després de les dades sobre la situació del català i tenint present que a Catalunya cada dia és un país més divers amb més llengües convivint-hi.

En aquest sentit, ha volgut deixar clar que la sentència del Suprem “va en contra de la llei perquè està feta sobre la LOMCE i no sobre la nova llei d’educació, la LOMLOE, una llei orgànica aprovada per àmplia majoria que ara una part del Poder Judicial està intentant carregar-se per darrere”. Així, el portaveu ha estat categòric afirmant que “els catalans i les catalanes el que demanem és que es compleixi i es faci complir la llei”. Cal recordar, que la LOMLOE, diu explícitament que són les administracions educatives les que han de decidir el règim lingüístic i la LEC. En aquest sentit, Mena ha volgut demanar  la màxima unitat del catalanisme en defensa de la immersió i del compliment de les lleis educatives, “totes aquelles forces que en algun moment han estat del costat de la immersió, també el PSC i també Junts, que va votar en contra de la LOMLOE, són avui imprescindibles si volem defensar la llengua i el nostre model de cohesió” i ho ha conclòs emfatitzant que “ens hi juguem la nostra escola i en aquesta qüestió no pot valdre ni una mínima temptació partidista”

La segona qüestió que ha volgut comentar el portaveu, ha estat en referència als diferents pactes pressupostaris aconseguits a l’Estat, a Catalunya i a l’Ajuntament de Barcelona. “Aquests pactes inauguren un cercle virtuós basat en la cooperació i no en la competència que avui ja fa evident a ulls de tothom que estem obrint la porta a una nova etapa política allunyada de les velles disputes i les velles inèrcies”, ha puntualitzat Mena i ha enviat un missatge a la ciutadania afirmant que “davant d’un govern amb data de caducitat, En Comú Podem hem vingut per donar-li certeses a la gent”. Mena s’ha mostrat satisfet i ha afirmat que l’acord de pressupostos al qual es va arribar amb el president de la Generalitat avança per bon camí. Així mateix, ha recordat que aquesta setmana s’admetrà a tràmit al Parlament de Catalunya la Llei de Barris de Verds que com saben era una de les cinc prioritats amb les quals es va entrar a negociar des del principi. Una llei inspirada en pla de barris del president Maragall que té com a objectiu crear nous llocs de feina als barris de Catalunya a partir de rehabilitació d’edificis, la creació de nous espais verds i l’objectiu de fomentar el comerç de proximitat.

Així, Mena ha conclòs la roda de premsa mostrant-se satisfet i ha afirmat que l’admissió a tràmit d’aquesta llei, “indica que anem pel bon camí en unes negociacions que segueixen el seu curs i en les que seguirem empenyent per aconseguir les màximes millores per Catalunya”


Catalunya en Comú /