Redacció •  Catalunya •  22/12/2021

David Cid: “El Govern ha d’agafar el timó de la situació per donar certeses i seguretat a la ciutadania”

El portaveu d’En Comú Podem ha presentat cinc propostes per minimitzar riscos i afrontar les festes de Nadal amb seguretat.

David Cid: “El Govern ha d’agafar el timó de la situació per donar certeses i seguretat a la ciutadania”

Aquesta tarda el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha començat la seva intervenció enviant un missatge de prudència a la ciutadania cara aquestes festes de Nadal. Tot seguit s’ha dirigit al Govern de la Generalitat per demanar claredat, “s’està tornant a generalitzar una certa sensació de descontrol, i el Govern ha d’agafar el timó de la situació per donar certeses i seguretat a la ciutadania.” En aquest mateix sentit, el portaveu ha defensat que mentre la ciutadania ha complert amb tot el que s’ha demanat, el Govern va tard i continua sense reforçar l’atenció primària i amb escassejat de tests, “jugar-ho tot a la responsabilitat individual i amenaçar amb mesures més dures ja no es pot excusar per improvisació davant d’una situació nova: ara les noves restriccions el que posen en evidència és que no s’han fet els deures”, ha afirmat amb contundència David Cid.

El portaveu ha volgut recordar com el passat 1 de desembre ja va demanar al conseller Argimon que es reforcés l’atenció primària i es concretessin les recomanacions de cara a Nadal sense obtenir resposta a seu parlamentària. “No s’ha reforçat prou la sanitat pública i l’atenció primària quan calia i ara tots a córrer. És una falta de respecte a la ciutadania” ha assenyalat. En aquesta tònica, Cid  ha volgut presentar 5 propostes per minimitzar riscos i afrontar les festes amb seguretat, des d’una perspectiva col·lectiva i no exclusivament individual:

1. Recomanar a les empreses el teletreball fins al gener i aplicar-ho als organismes públics
2. Tornar a activar els testejos massius i gratuïts.
3. Reforçar l’atenció primària
4. Seguir insistint en la vacunació, clau de volta de la pandèmia
5. Ajudes als sectors afectats prestant atenció principalment al sector de la restauració

Cid ha presentat aquestes cinc propostes “per tenir unes festes segures i per evitar mesures més restrictives” i ha afegit que “com de totes les altres onades, d’aquesta només en sortirem amb solucions col·lectives.”

En un segon punt, el portaveu ha fet referència a la destitució del Major Trapero, “els hi anuncio que hem registrat la petició de compareixença del conseller Elena perquè és una decisió que no entenem i sobre la que considerem que ha de donar explicacions”. En aquest sentit, ho ha justificat afirmant que si aquesta no és una decisió arbitrària i el conseller tenia motius sòlids, no hauria de tenir cap problema en venir a explicar-nos-ho.

Finalment, Cid també ha volgut aprofitar aquesta roda de premsa per pronunciar-se sobre la investigació d’abusos a l’Església espanyola anunciada pel Papa Francesc. Així, ha volgut recordar com el passat mes d’octubre el grup parlamentari d’En Comú Podem va enviar una carta a la resta de grups d’aquesta cambra demanant obrir una comissió d’investigació sobre aquesta qüestió. “Lamentablement en aquella ocasió a la majoria de grups no els va semblar prou rellevant, esperem que aquesta notícia els faci veure com és de necessari que les institucions garantim el dret a la justícia i la reparació” ha començat situant Cid i ha afegit per concloure “el Parlament ha de poder investigar els abusos a menors dins l’Església i que no quedin impunes. Les víctimes s’ho mereixen. Creiem que és un tema que ens hauria d’interpel·lar a totes com a societat.”


En Comú Podem /