Redacció •  Catalunya •  17/04/2024

En Comú Podem denuncia el tancament de l’únic alberg de persones sense llar a Badalona

  • Aïda Llauradó exigeix al govern del PP que recuperi el servei amb urgència, fent un contracte per gestionar l’equipament o contractant directament personal municipal.
En Comú Podem denuncia el tancament de l’únic alberg de persones sense llar a Badalona

El pròxim 29 d’abril l’únic alberg per a persones sense llar a Badalona, Can Bofí Vell, i que atenia fins a 45 persones cada dia amb pernoctació i menjador social, tancarà per l’impagament de l’Ajuntament a la cooperativa Suara, qui gestionava el servei.

Davant la pèrdua de l’únic servei municipal que oferia allotjament a persones sense llar, En Comú Podem (ECP) denuncia la inacció del govern municipal per resoldre aquest deute així com la manca de voluntat per fer un contracte per gestionar l’equipament o contractant directament personal municipal. Segons la presidenta del grup municipal d’ECP, Aïda Llauradó: «Aquest servei era un projecte que estàvem a punt de posar en marxa quan érem al govern, però va ser el PP que el va iniciar de manera barroera, sense garantir un contracte amb condicions a la cooperativa que gestionava el servei, fins al punt de deure-li avui 1,7 milions d’euros«. Segons Llauradó, uns Serveis Socials compromesos amb l’atenció a les persones sense llar han de prioritzar reobrir aquest servei a través d’una empresa o amb recursos propis, però Badalona no es pot permetre deixar a unes 45 persones sense allotjament, servei de dutxa ni menjador social.

Llauradó també recorda que des de l’agost de 2019 fins al maig de 2020, quan va ser regidora de Serveis Socials, i en temps rècord, va contractar i pagar correctament la primera Operació Hivern de Badalona per a persones sense llar, el primer hivern que va començar el mandat, així com va crear un operatiu vinculat a la crisi de la Covid-19, a la primera onada de la pandèmia. En aquell moment, Serveis Socials estava treballant perquè Can Bofí Vell es convertís en el primer alberg per a persones sense llar que, malauradament, va ser inaugurat i gestionat de manera nefasta pel govern del PP. «Aquest és un exemple clar de què no tots els partits polítics gestionem igual els serveis públics«.


Badalona En Comú Podem /