Redacció •  Catalunya •  16/03/2022

David Cid: “Cal una reflexió per part de la conselleria d’educació, les decisions no es poden prendre d’esquena a la comunitat educativa”

  • El portaveu d’En Comú Podem ha mostrat el seu rebuig al decret llei referent a la consulta del JJOO d’hivern, davant el menysteniment al Berguedà, Solsonès i Ripollès.
David Cid: “Cal una reflexió per part de la conselleria d’educació, les decisions no es poden prendre d’esquena a la comunitat educativa”

Aquest matí el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha començat la roda de premsa donant suport a tot els i les professionals del sistema educatiu que avui estan de vaga, la qual ha titllat “d’evitable”. “Hem donat temps al conseller perquè corregís la seva postura, ens hem ofert per col·laborar, però la conselleria d’educació s’ha instal·lat en l’immobilisme,” ha començat introduint Cid i ha afegit que arribats a aquest punt, “nosaltres considerem que el que ha de fer el conseller Cambray és proposar una moratòria d’un any per la reforma del calendari i el currículum i posar-se a treballar amb la comunitat educativa per construir les reformes que calen.”

El portaveu ha volgut deixar clar que les reivindicacions del dia d’avui van molt més enllà d’un canvi en el calendari i ha afirmat que a la comunitat docent, “li sobren raons per fer vaga”. Després d’una dècada de retallades sense revertir, de la precarietat laboral dels docents, del decret de plantilles, el tancament de més de 5.200 places públiques… “més enllà del calendari, hi ha altres problemes de fons que també ens preocupen i que no veiem que s’abordin” ha volgut assenyalar Cid i ha afegit que això no va només d’un calendari, va de millorar l’escola pública. El diputat ha volgut tancar el tema apuntant que la millora de l’educació només es pot produir des de la complicitat i l’acord dels sectors de la comunitat educativa, “insisteixo, cal una reflexió per part de la conselleria d’educació, les decisions no es poden prendre d’esquena a la comunitat educativa,” ha conclòs.

En un segon ordre, David Cid ha volgut valorar les informacions conegudes ahir sobre la voluntat del TSJC a imputar a la presidenta Borràs per delictes de prevaricació administrativa, frau administratiu, falsedat en document mercantil i malversació resultat del fraccionament de contractes. Si bé és cert que el Parlament no obliga a abandonar l’acta fins que s’obre un judici oral per corrupció, i aquest moment processal no arribarà fins d’aquí a unes setmanes,  la presidència de Borràs ja és “insostenible”, en paraules del diputat. Així ha volgut deixar clar que aquest procediment no té res a veure amb la persecució de l’1 d’octubre o de la judicialització de la política, que implica o ha implicat a altres diputats de la cambra. El portaveu ha estat molt clar i ha apuntat que “quan s’obri el judici oral s’haurà d’aplicar el reglament del parlament, el punt 25.4, que implicaria la suspensió de drets i deures a la diputada”.

Per últim tema, el portaveu ha volgut fer referència al decret llei anunciat aquest matí pel govern, per la modificació de la llei de consultes per tal de poder donar cabuda a la consulta referent als JJOO d’hivern. En aquest sentit, Cid ha estat molt contundent i ha mostrat el seu rebuig fins que el govern no garanteixi per escrit que es tingui en compte a les comarques del Ripollès, el Berguedà i el Solsonès. Així mateix, també ha llançat un missatge a la CUP, els quals ha instat a “plantar-se” i no donar suport al decret llei mentre es menystinguin les comarques prepirinenques.


En Comú Podem /