Redacción •  Catalunya •  15/05/2022

Joan Subirats: «Estic convençut que BComú pot guanyar aquestes eleccions i per això li demanem a l’Ada que segueixi liderant Barcelona»

  • El ministre d’Universitats ha destacat al Plenari de la formació «els altres tenen candidats, nosaltres tenim una alcaldessa».
Joan Subirats: «Estic convençut que BComú pot guanyar aquestes eleccions i per això li demanem a l’Ada que segueixi liderant Barcelona»

Aquest dissabte Barcelona en Comú ha donat el tret de sortida de les eleccions municipals de maig de 2023 amb múscul organitzatiu i disposició a guanyar. La formació ha celebrat un plenari centrat en el debat estratègic de la futura campanya, que ha aplegat més de 200 activistes a la sala Pepita Casanellas del barri de La Marina, amb una implantació forta dels comuns.

El moment àlgid de la trobada l’ha protagonitzat l’actual ministre d’Universitats i un dels principals impulsors de la formació nascuda ara fa 8 anys, Joan Subi-rats, que ha estat l’encarregat de traslladar al plenari una petició acordada prèviament per la Coordinadora de BComú: demanar a l’alcaldessa Ada Colau «que es presenti al procés de primàries per encapçalar la llista de les eleccions municipals de 2023 amb l’objectiu de guanyar-les» i, en conseqüència, «aprovar un tercer i últim mandat perquè, en el cas que Ada Colau accepti, quedi habilitada d’acord amb els reglaments interns de l’organització».

El que va ser número dos de Colau a les eleccions de 2019 i tinent d’alcaldia de Cultura s’ha mostrat convençut que «el futur passa per lideratges com el de l’Ada i perquè Barcelona en Comú torni a guanyar les eleccions el 2023 i que la transformació que hem començat encara es faci més visible i arribi a més i més gent».

El lideratge «empàtic, segur i d’horitzons clars» d’Ada Colau

Subirats ha defensat davant el Plenari de BComú que «Barcelona necessita un lideratge fort, decidit i dialogant, sensible a les injustícies i amb els horitzons clars, un lideratge capaç de mirar al futur per seguir situant Barcelona a l’avantguarda de les ciutats del món». Un lideratge que encarna l’alcaldessa i que ha titllat d’«empàtic, segur i d’horitzons clars», fent referència a la imatge que Ada Colau i la ministra de Treball i vicepresidenta segona del Govern espanyol, Yolanda Díaz, van transmetre a l’acte de València juntament amb altres lideresses, que mostrava «un camí d’esperança i d’una nova època que hem de fer aflorar i hem de defensar».

En aquest sentit, Subirats ha emfatitzat: “Avui fem una votació molt important. Avui no només decidim si li demanem a Ada Colau que sigui la candidata de BComú, avui també decidim treballar plegats perquè l’Ada continuï sent l’alcaldessa de Barcelona”.

El ministre ha recordat que les darreres enquestes indiquen que BComú estaria en disposició de guanyar les eleccions. «Això és gràcies a les polítiques innovadores que han obert camí, gràcies al fet que hem demostrat que es podia fer política des de la proximitat, que es podia defensar a qui més ho necessita i que es podia transformar Barcelona en una ciutat més justa, més verda, més vital, saludable i passejable». Una ciutat que com diu l’eslògan que ha presidit el plenari, ‘Barcelona Guanya Vida’, el govern de Bcomú ha fet «més habitable, més accessible per tothom, més viva i protectora en moments d’incertesa».

Però sobretot el que ha volgut remarcar Subirats és que «no hi ha cap força política que estigui en condicions de guanyar presentant un model alternatiu. I això vol dir que la nostra agenda s’ha consolidat i que la majoria de gent la dona suport. I això requereix lideratge: nosaltres no tenim un candidat o candidata més, nosaltres tenim una alcaldessa».

Subirats ha posat en valor que «BComú vam venir a demostrar que es podia canviar l’agenda i que es podia governar diferent» i ha assegurat: «ho hem fet, des del municipalisme i defensat els serveis públics».

En aquest sentit, ha destacat que avui Barcelona «som la ciutat que lidera la inversió i la innovació social a tot l’Estat: en construcció d’habitatge públic, en innovació» i s’ha referit al dentista municipal, el pla de salut mental, el servei de canguratge municipal, al pla de barris, a l’elèctrica pública…

«Hem volgut recuperar la ciutat per la seva gent i cuidar l’espai públic» ha continuat, «avui ningú posa en dubte que el turisme s’ha de regular, que s’ha d’aturar l’especulació i als fons voltors, i hem demostrat que es pot impulsar un canvi de model econòmic apostant per la transició ecològica». En aquest punt, ha destacat la Superilla Barcelona, «el projecte de transformació urbana més ambiciós des de la Barcelona Olímpica que avui ja és un referent arreu del món».

El ministre ha contraposat que «tot això no ha agradat a alguna gent i s’han utilitzat els tribunals de justícia per intentar aturar moltes d’aquestes polítiques de canvi, que, cal recordar-ho, compten amb majories democràtiques i legitimes» i ha afirmat: «Nosaltres no tenim res a amagar. Confiem en la justícia: Ja hi ha fins a 13 denúncies contra els membres del govern de BComú i fins a un total de 10 ja han estat arxivades».
«Bcomú ens conjurem per guanyar les eleccions»

Per acabar, Subirats ha reiterat “estic convençut que BComú pot guanyar aquestes eleccions. Per això avui votem si li demanem a l’Ada que lideri l’organització cap a les eleccions municipals del 2023. Votem perquè torni a ser alcaldessa un tercer mandat, per avançar encara més en la gran transformació de la ciutat, per seguir sent referent internacional en polítiques socials, urbanes, de drets, per seguir transformant l’economia, sense deixar ningú en-rere, per seguir sent una ciutat acollidora, diversa i mestissa, per seguir defensant als més dèbils davant dels més forts. Votem si li demanem que segueixi liderant Barcelona i també li diem una cosa: serem al seu costat per aconse-guir-ho».

El plenari ha aprovat que Ada Colau es presenti al tercer i últim mandat per 221 vots a favor, cap en contra i un blanc.


Ada Colau /  Barcelona /