Redacció •  Catalunya •  12/05/2019

Ada Colau: “Amb la força de la gent vull tornar a ser alcaldessa i liderar un govern progressista a la ciutat”

La cap de llista de Barcelona demana que el vot progressista es concentri per poder mantenir l’alcaldia.

Ada Colau: “Amb la força de la gent vull tornar a ser alcaldessa i liderar un govern progressista a la ciutat”

Barcelona en Comú ha donat el tret de sortida als actes de campanya per a les eleccions municipals a Nou Barris. La plaça d’Àngel Pestanya s’ha omplert amb un miler de persones on Ada Colau, cap de llista de Barcelona en Comú, ha manifestat: “Amb la força de la gent vull tornar ser alcaldessa i liderar un govern progressista a la ciutat”. I ha dit: “Barcelona té una ànima progressista. Necessitem que el vot progressista es concentri per poder mantenir l’alcaldia”.

L’acte on també han participat altres membres de la candidatura, Colau s’ha referit a ERC. «Ens encontrem amb una ERC que no ha volgut votar polítiques progressistes, que no han volgut pactar els pressupostos més socials de la història, però que porta anys governant amb la dreta. Que Maragall deixi de dir que vol pactar amb la senyora Artadi», ha manifestat Colau.

La cap de llista de Barcelona en Comú també ha considerat “incomprensible” que el PSC digui que “el seu principal objectiu sigui fer fora Colau”. “Quo vadis Partit Socialista? És això ser d’esquerres? Pactar amb Valls per fer-nos fora?”. I en aquest sentit ha dit: “Collboni: con Rivera no y con Valls tampoco. Els governs progressistes no es faran mai amb partits de l’Íbex”.

Ada Colau ha manifestat duran la seva intervenció que “els veïns i veïnes em podeu demanar totes les explicacions cada dia a peu de carrer on ens seguireu trobant”. “Sou l’únic poder que ens heu posat al capdavant d’una de les ciutats més importants del món”, ha dit.

Ada Colau ha recordat com fa 4 anys vam dir que: “mai més un Ajuntament que s’oblidi dels barris de Barcelona”. En aquest sentit ha recordat que el seu primer dia com alcaldessa que va venir a Nou Barris a aturar un desnonament. “Vam crear una cosa que deien que era impossible. Ens vam inventar la SIPHO, una unitat per aturar desnonaments amb un grup de dones que s’ha deixat la pell. Hem aturat més de 7.000 desnonaments”.

“No acceptaré lliçons de cap partit polític que son responsables de inflar la bombolla de l‘habitatge, no acceptaré lliçons dels responsables de 40 anys de polítiques que han regalat la ciutat als poders privats i que ara ens i diuen que no hem fet prou. Com s’atreveixen a dir-nos que estem incomplint els nostres compromisos?”, ha dit Colau.

Pablo Iglesias ha posat en valor les polítiques impulsades des de l’Ajuntament de Barcelona. “Ada Colau ha convertit el «sí se puede» en polítiques de govern”. El diputat al congrés i secretari general d’Unidas Podemos, a més, ha recordat que “nosaltres no representem els interessos de les empreses elèctriques, ni de la gent dels bancs, sinó que representem els interessos de la gent dels barris”. En aquest sentit ha dit: “L’única garantia de que es facin polítiques d’esquerres i progressistes que protegeixin les majories socials és que Ada Colau continuï sent alcaldessa, això ho sap tothom: hagin votat qui hagin votat a les darreres eleccions”.

Lucía Martín, número 6 de la candidatura, que ha centrat la seva intervenció en l’habitatge ha recordat a la candidata de Junts per Catalunya que “al 2012 van pactar amb el PP perquè les grans empreses immobiliàries no paguessin impostos”. I ha afegit: “El que hauria de fer la senyora Artadi és recuperar la memòria, el pitjor és que això no només ho ha fet el PP”.

Martín també ha dit que “el PSOE porta 40 anys repetint els mateixos errors que fan que avui a Barcelona tinguem només un 1% d’habitatge assequible”. En aquest sentit s’ha dirigit al candidat del PSC: “On estan tots els habitatges que s’han construït durant els governs socialistes? Només en vam trobar 7.500, la resta van anar al mercat privat. Aquesta és la seva desastrosa herència”

Janet Sanz, número 3 de la candidatura, ha recordat la importància del treball fet aquests quatre anys al districte. “Hi ha candidats que només venen a Nou Barris quan estan en campanya i que no saben quines són les línies de metro a la ciutat perquè no l’agafen. A tots els que vau cridar «Con rivera, no», el 26 de maig ha de sonar «Con Ada, sí».

En aquest sentit, Sanz ha demanat que “el 26 de maig tornem a omplir les urnes d’alegria, d’il·lusió, que tornem a dir que “sí se puede” i que Nou Barris vol Ada Colau com a alcaldessa”.

Cristina Fallarás, que simbòlicament està al tancament de la llista de Barcelona en Comú, ha dit que l’Ada Colau “molesta els poderosos perquè diu que podem canviar la realitat per la nostra gent, perquè fa el que els altres deien que farien i que no fan”.


Ada Colau /  Barcelona /  Catalunya /  elecciones municipales /