BeC •  Redacció •  Catalunya •  08/06/2019

Ada Colau: “Som l’única força que pot liderar el govern ampli, transversal, d’esquerres i de polítiques valentes que necessita la ciutat”

"Nosaltres parlarem només amb ERC i el PSC per fer govern d'esquerres, tant abans com després de la investidura”, ha dit la candidata.

Ada Colau: “Som l’única força que pot liderar el govern ampli, transversal, d’esquerres i de polítiques valentes que necessita la ciutat”

Ada Colau ha defensat avui en roda de premsa que “Barcelona en Comú és l’única força que pot liderar el govern ampli, transversal, d’esquerres i de polítiques valentes que necessita la ciutat”. Colau ha atès als mitjans de comunicació després de la celebració ahir del plenari de l’organització, que va aprovar amb un 94% dels vots el suport a la proposta per a que Ada Colau presenti la seva candidatura a l’alcaldia. I ha insistit en que “aquesta és una ciutat que demana acords que posin la ciutat per davant i abandonin la política de blocs”.

Durant la seva intervenció, Ada Colau ha fet una lectura dels resultats de les eleccions del 26 de maig. “A una setmana de la investidura, vull recordar d’on venim: les eleccions van donar uns resultats complexes amb un empat tècnic entre les dues primeres forces. També va donar una amplíssima fragmentació”. I ha afegit: “La nit electoral no es van fer les mateixes lectures, per això no és pantalla passada fer una lectura ara. Més enllà de la pluralitat que te a veure amb el context polític, hi ha una majoria històrica de forces d’esquerres, com és tradició a Barcelona”.

“Hem de parlar de quins acords hem de fer per tenir majories àmplies i transversals posant els interessos de la ciutat per davant”, ha dit Colau, qui ha manifestat que Barcelona en Comú té un projecte de ciutat que no va de blocs. “Fa quatre anys que hi estem treballant i volem consolidar-ho, i l’alcaldia és una figura clau per superar la política de blocs”, ha subratllat.

A les preguntes dels periodistes sobre possibles pactes, Ada Colau ha dit que “nosaltres parlarem només amb ERC i el PSC per fer govern d’esquerres, tant abans com després de la investidura”. Sobre això, Colau ha manifestat que no es resigna a que “que el senyor Collboni o el senyor Maragall no puguin arribar a un acord”. I ha afegit: “El senyor Valls té el seu posicionament, no compartim model de ciutat no polítiques, per això no negociem res amb ell”.

En aquest sentit, Colau ha aseverat que “no serem el trofeu ni la terra de conquesta de ningú. Volem superar aquest plantejament polític de confrontació en què la gent no pot ni parlar. Som la proposta de diàleg en positiu per superar els vetos i assolir majories àmplies, transversals i progressistes que la ciutadania ens demana”.

Colau ha manifestat que no es retirarà la candidatura. “Som l’única força que pot garantir un govern transversal. No hem parlat de qui pot ser alcalde o alcaldessa, sinó de com fer una majoria d’esquerres. Tenim la legitimitat dels vots per defensar-ho”, ha manifestat Ada Colau.


Ada Colau /  Barcelona /  investidura /  política municipal /