Redacció •  Catalunya •  10/11/2021

“Giró és la persona més interessada de Catalunya en què s’aprovin els PGE”

El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha destacat que els pressupostos presentats per la Generalitat només es poden complir si hi ha PGE.

“Giró és la persona més interessada de Catalunya en què s’aprovin els PGE”

Aquesta tarda el portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha sortit en roda de premsa al faristol del parlament de Catalunya per valorar els pressupostos de la Generalitat presentats aquest matí pel govern. Cid, que ha sortit acompanyat de Joan Carles Gallego, portaveu d’economia d’En Comú Podem, ha començat la seva intervenció situant vàries idees. En primer lloc ha volgut constatar que aquests són uns pressupostos expansius, “com no podia ser d’una altra manera”, però a la vegada ha volgut destacar que “l’esforç que ha fet la Generalitat perquè aquests pressupostos siguin expansius ha estat igual a zero” i ha afegit que si són així, “ho són gràcies als fons europeus next generation, la reforma fiscal impulsada per ECP al 2020, que impliquen 2.500 milions d’augment de capacitat financera, i els pressupostos generals de l’Estat.”

En aquest mateix sentit, Cid ha volgut reiterar que aquests pressupostos “constaten la hipocresia de Junts perquè només es poden complir si els PGE s’aproven” i ha volgut afegir que en aquest context, “o una de dos: o Junts està sent hipòcrita o els PGE són bons i imprescindibles per Catalunya”. Així ha instat al partit del conseller Giró, “a deixar d’actuar de manera irresponsable”, i a ser coherents “si realment volen tirar endavant aquests pressuposts i aquestes polítiques per la reactivació de Catalunya”.

En segon lloc, el portaveu ha volgut situar on es troba En Comú Podem en l’actual procés dels pressupostos, “som on érem” ha puntualitzat. Així ha volgut deixar clar que ara s’estudiaran el pressupost en detall, i que després, “si es dona una negociació i podem incorporar aquestes prioritats, marcarà la nostra posició final als pressupostos”, en aquest sentit ha emplaçat al president Aragonès a obrir una negociació.

Joan Carles Gallego, diputat i portaveu d’economia d’En Comú Podem, ha fet una valoració més detallada de les necessitats detectades en una primera ullada, “els pressupostos tenen bastantes mancances en igualtat social, lluita contra la crisi climàtica i serveis públics. I això ens impedirà liderar les transformacions que el país necessita. Durant la negociació intentarem esmenar-los per dotar-los de més contingut” ha apuntat.


En Comú Podem /