Redacció •  Catalunya •  06/10/2021

Badalona En Comú Podem denuncia l’estat de deixadesa en què es troba el Parc Turó de Caritg situat al barri de La Salut

El grup municipal denúncia l’estat de deixadesa absoluta en què es troba el parc i exigeix al govern municipal una actuació integral de neteja, manteniment i conservació.

Badalona En Comú Podem denuncia l’estat de deixadesa en què es troba el Parc Turó de Caritg situat al barri de La Salut

El Parc del Turó de Caritg o més conegut com el Parc dels Canons està situat en el barri de la Salut, que resulta ser un dels barris amb menys zones verdes de Badalona.

Aquest parc hauria de ser un pulmó verd poder gaudir-lo els veïns i veïns dels barris pròxims com són La Salut, Llefià, Sistrells, Lloreda o La Pau, però la situació de deixadesa en la qual es troba fa impossible gaudir d’aquest.

Avui dia hi ha més d’una dotzena d’arbres caiguts o arrencats per temporals passats com va ser el Gloria i que després de més d’un any i mig encara no han estat retirats amb el conseqüent perill que això comporta en cas que tornin a ocórrer forts episodis de pluges o vent.

La vegetació que existeix són males herbes seques que mai han estat arrencades i tenint en compte que hem passat uns dels estius més calorosos i amb un elevadíssim risc d’incendi, aquesta situació podia haver fet que al parc ocorregués una desgràcia.

Les escales per a accedir als diferents nivells del parc es troben en un alt estat de degradació i es fa molt difícil la seva utilització de manera segura.

A més els pocs bancs dels quals disposa el parc es troben en un terrible estat de deterioració que impedeix el seu ús d’una forma segura.

Segons la portaveu del grup Rosa Trenado, “considera que l’estat de degradació del parc és un reflex de la poca importància que l’alcalde mostra pel benestar de de els veïns d’aquests barris”.

D’altra banda Trenado afirma que la situació de degradació actual és degut a la falta d’interès i voluntat política del govern del Partit Popular, ja que des del mes de juliol està adjudicat i ha entrat en vigor el nou contracte de verd urbà que ella mateixa va preparar durant el temps que va ser regidora de l’àrea de medi ambient.  Aquest contracte comporta un notable increment tant de mitjans tècnics com humans.

Per aquest motiu el grup exigeix al govern una actuació integral i urgent de neteja, manteniment i conservació amb l’objectiu que els veïns i veïnes La Salut i barris confrontants puguin gaudir d’aquest parc com mereixen.


Badalona En Comú Podem /