Redacció •  Catalunya •  02/07/2021

Més de 800 persones inscrites a la cimera internacionalista Fearless Cities de Barcelona En Comú

Més de 800 persones d’una cinquantena de països ja s’han inscrit a la cimera internacionalista Fearless Cities que organitza Barcelona En Comú del 5 al 10 de juliol. Amb aquesta xifra de participació, la segona internacional ja supera el número d’inscripcions respecte a la que es va fer per primera vegada al 2017.

Més de 800 persones inscrites a la cimera internacionalista Fearless Cities de Barcelona En Comú

02.07.2021. Càrrecs electes d’arreu del món i moviments municipalistes que estan transformant la societat des de baix es reuniran online per debatre, intercanviar polítiques i participar en tallers pràctics durant aquests dies.

«Fearless Cities és una trobada a on els moviments municipalistes construïm xarxes globals de solidaritat i esperança davant l’odi, els murs i les fronteres. Barcelona és referent de polítiques feministes, d’innovació social i urbanisme, i aquesta cimera internacionalista servirà per intercanviar experiències i polítiques d’èxit a diferents ciutats del món», ha dit Enric Bárcena, portaveu de Barcelona En Comú.

El programa

Els alcaldes i alcaldesses Ada Colau, Eric Piolle, Jorge Sharp; les alcaldesses electes xilenes Irací Hassler i Emilia Rios; les economistes Kate Raworth i Ann Pettifor; les escriptores i periodistes Kate Aronoff, Paul Mason i Debbie Bookchin; referents de l’esquerra estatunidenca com el Director de Comunicació de Justice Democrats (la plataforma que va impulsar Alexandria Ocasio Cortez al Congrés d’EUA), Waleed Shahid o el Director Nacional de Working Families Party, Maurice Mitchell; polítics com Phillipe Cunningham (Regidor de Minneapolis, la ciutat on va ressorgir el moviment Black Lives Matter després de l’assassinat de George Floyd l’any passat) o Manuela d’Ávila (Brasil) i artistes com Daffne Valdés i Sibila Sotomayor de LASTESIS (creadoras de ‘El Violador Eres Tú’) o Serges Bambara alias Smockey, artista hip hop de Burkina Faso, participen al Fearless Cities.

L’acte d’obertura serà el dilluns 5 de juliol a les 17:00 h i comptarà amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Sota el títol “Ens mullem: històries d’activistes i política institucional”, Waleed Shahid de Justice Democrats, Jelena Milos de Zagreb je nass (Zagreb és nostre); Eric Recoura, Grenoble en Commun; Francesco Gentilini, Coalizione Civica Bologna; Elena Tarifa, Barcelona En Comú i Maga Miranda, Revolución Democrática, Xile parlaran dels reptes i oportunitats de fer el salt des dels moviments socials a la política institucional.

Fearless Cities també comptarà amb sessions paral·leles amb la participació de Transnational Institute o el Commons Network.

De Barcelona al món

Fearless Cities és una xarxa global informal d’activistes, organitzacions, regidores i alcaldes que treballen per radicalitzar la democràcia, feminitzar la política i impulsar la transició cap a una economia que es preocupi per les persones i el nostre medi ambient.

El primer esdeveniment Fearless Cities va ser organitzat el 2017 i va comptar amb la participació de més de 700 persones en representació de més de 100 organitzacions municipals de tots els continents. El llibre que documenta la primera Cimera de Fearless Cities s’ha traduït a cinc idiomes.

Des de llavors, diverses plataformes municipalistes locals han organitzat esdeveniments regionals de Fearless Cities a Brussel·les, Valparaíso, Nova York, Varsòvia, Belgrad i Nàpols, de manera descentralitzada.

Consulta tota la informació sobre el programa del Fearless Cities al web. També trobareu el llibre de la primera edició i el mapa del municipalisme global https://www.fearlesscities.com/ca


Fearless Cities /