Redacció •  Catalunya •  08/07/2021

L’economia del donut, a debat al Fearless Cities

L’esdeveniment es podrà seguir a partir de les 19:30 h al canal de Youtube de Barcelona En Comú.

L’economia del donut, a debat al Fearless Cities

08.07.2021.

Avui es celebra la quarta jornada de la cimera internacionalista Fearless Cities. L’economia centrarà aquesta jornada amb l’acte «Podem prosperar sense creixement econòmic?», amb Kate Raworth, Economista i autora d’Economia del Donut; Eloi Badia, Regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona; i Gabriela Cabaña, antropòloga econòmica de Xile. L’economia del donut, tal com recull la seva autora, té com a objectiu satisfer les necessitats de totes les persones, però dins dels límits del planeta. Per això, a la taula es debatrà sobre el dilema de les administracions sobre si establir polítiques decreixentistes, de creixement verd o, com Amsterdam, solucions imaginatives com l’economia del Donut. L’esdeveniment es podrà seguir a partir de les 19:30 h al canal de Youtube de Barcelona En Comú.

Per altra banda, Joan Subirats analitzarà com a diferents parts del món, el municipalisme està canviant el marc per fer emergir un nou concepte: els drets culturals. La ponència la compartirà amb Martiño Noriega, exalcalde de Santiago de Compostela.

El municipalisme tambe tindrá taula propia amb la participació de Xulio Ferreiro (Marea Atlántica); Pedro Santisteve (Zaragoza En Común); Kika González (Ganemos Jerez); Marta Lois (Compostela Aberta); i Enric Bárcena, Barcelona En Comú.

I la defensa dels drets humans serà altre dels panels que avui es durá a terme amb les intervencions de l’activista Helena Maleno; la responsable de la Red de Solidaridad para la Transformación Social, Natalia Biffi; i el periodista mèxica, Néstor Troncoso, que va a ser acollit pel Programa Municipal de Barcelona de Protecció a Periodistes Amenaçats pel narco.


Fearless Cities /