Redacción •  País Valencià •  24/08/2022

CGT València torna a patir la repressió de la «llei Mordassa»

El passat u de maig l’organització anarcosindicalista va ser víctima, una vegada més, de la repressió motivada per l’aplicació de la mal anomenada «llei de seguretat ciutadana», coneguda com a «llei mordassa».

CGT València torna a patir la repressió de la «llei Mordassa»

Tres treballadores afiliades a la Confederació General del Treball (CGT) de València van ser envoltades per membres de la policia al Carrer de la Pau, en el transcurs de la manifestació del primer de maig d’aquest 2022. El motiu d’aquesta actuació policial va ser el que les tres persones enceneren uns pots de fum que contenien els colors de la bandera roja i negra, símbol de l’organització, en el propi context de la manifestació, guardant la distància i les mesures de seguretat que aquest material requereix.

Els policies van assegurar a les persones portadores dels pots que simplement els demanaven la documentació per prevenció, però que en cap cas anaven a realitzar l’obertura de cap expedient sancionador. Transcorreguts tres mesos de la identificació i la manifestació, en plenes vacances estivals, les tres persones han rebut en els seus domicilis una multa per l’import de 601 euros cadascuna, segons diu la denúncia, en aplicació de la llei de seguretat ciutadana. Així mateix, el secretari general de la Confederació General del Treball del País Valencià i Murcia ha rebut en aquestes mateixes dates una multa d’un import inferior per una concentració a la qual va assistir en representació de la CGT. La Confederació General del Treball pensa que es tracta d’una volta més de rosca al sindicalisme més combatiu simplement per defensar els drets dels i les treballadores.

Des de l’organització anarcosindicalista han comunicat la seua negativa a pagar les multes per considerar-les totalment fora de lloc i iniciaran totes les accions necessàries per a fer front al que consideren una forma de repressió més, per al sindicat aquesta llei està enfocada a evitar qualsevol protesta o reivindicació als carrers.

CGT continuarà lluitant per la derogació total de la «llei mordassa».


Ley Mordaza /