Redacció •  País Valencià •  21/09/2016

La CGT-PV es solidaritza amb el secretari general de CGT-Catalunya a qui la Fiscalia demana 11 anys de presó

La CGT-PV es solidaritza amb el secretari general de CGT-Catalunya a qui la Fiscalia demana 11 anys de presó i el cotxe del qual ha sigut incendiat

La CGT-PV es solidaritza amb el secretari general de CGT-Catalunya a qui la Fiscalia demana 11 anys de presó

La CGT-PV es solidaritza amb el secretari general de CGT-Catalunya, a qui la Fiscalia demana 11 anys de presó per participar en l’ocupació el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, i el cotxe del qual ha sigut incendiat el cap de setmana passat. Un total de 27 persones, estudiants i personal docent, s’enfronten a peticions que sumen 300 anys de presó per una acció en defensa de la universitat pública realitzada en 2013

El Comitè Confederal de la Confederació General del Treball del País Valencià (CGT-PV) manifesta el seu suport solidari a Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT de Catalunya, que es troba immers en un procés judicial, al costat d’altres 26 persones vinculades a la UAB, en el qual s’enfronten a peticions de la Fiscalia d’entre 11anys i mig a 13 anys i 9 mesos de presó.

La CGT considera que es tracta d’un procés en el qual es vol condemnar a la gent i a les organitzacions que lluiten pels seus drets i llibertats, ja que la duresa de les penes sol·licitades no es correspon amb la fets esdevinguts durant l’ocupació per estudiants i personal universitari de l’Autònoma de Barcelona d’una sala del Rectorat per a celebrar una roda de premsa l’any 2013; sobretot si les comparem amb el guant blanc que s’empra amb imputats en greus casos de corrupció, evasió i malversació de fons públics

Ermengol Gassiot és una de les 27 persones de la comunitat educativa de la UAB sobre les quals es vol descarregar tot el pes d’una lleis absolutament injustes (posem per cas la Llei Mordassa) i segons el propi secretari general de CGT-CAT i professor de la Autònoma “Aquest procés s’explica en clau de lluita contra el negoci privat en el món de l’educació que el moviment estudiantil ha portat endavant des de fa molts anys en la universitat. Hi ha un punt d’escarn, d’anar assenyalant a persones concretes que han tingut alguna rellevància en les lluites dels últims temps. Ens han anat assignant rols en aquest suposat entramat delictiu que la pròpia Universitat Autònoma va denunciar que existia, mitjançant l’escrit d’acusació dirigit als Jutjats de Cerdanyola del Vallés sol·licitant obertura de judici oral”.

La CGT considera aquest procés un atac directe no solament al propi sindicat, sinó al conjunt del sindicalisme alternatiu i els moviments socials, als quals l’Estat no pot controlar mitjançant subvencions i parcel·les de poder. El sistema ha entès que són l’únic reducte de resistència a les polítiques neoliberals de privatitzacions i retallades dels serveis públics. Per aquestes raons i per solidaritat amb les persones injustament perseguides i reprimides, el passat 15 de setembre la CGT de Barcelona ja va realitzar una manifestació, a la qual van assistir prop de 500 militants anarcosindicalistes, com una primera expressió del suport de tota l’organització a Ermengol Gassiot i a la resta dels acusats.

És particularment sospitós que 24 hores després d’aquesta important mobilització solidària, el cotxe de Gassiot, aparcat en un carrer pròxim al seu domicili de Terrassa, patira un atac incendiari que el va deixar pràcticament destruït.

Des de CGT-PV volem condemnar tant el procés inquisidor al que es veuen sotmesos els 27 processats de la UAB i també l’atac patit per l’automòbil de Ermengol Gassiot, així com transmetre tot el suport solidari de la CGT valenciana envers els nostres companys i companyes de Catalunya.

Entenem que la seua justa lluita és la nostra lluita i considerem que aquest atac en una agressió a tota la Confederació i al conjunt de les classes treballadores.


CGT Catalunya /