Redacción •  Catalunya •  28/01/2019

Mena: “No blanquejarem un Govern a la deriva que diu una cosa a la gent però acaba fent-ne una altra”

El portaveu de Catalunya en Comú confirma la suspensió de les negociacions dels Pressupostos i insta el Govern a aclarir “a què vol renunciar” després de “tancar” les vies d’ingressos que plantejaven.

Mena: “No blanquejarem un Govern a la deriva que diu una cosa a la gent però acaba fent-ne una altra”

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha confirmat avui la suspensió de les negociacions dels Pressupostos de la Generalitat amb el Govern i ha instat l’Executiu a aclarir “a què vol renunciar” després d’haver “tancat” les tres vies d’ingressos que proposaven: lluita contra el frau fiscal, una reforma fiscal progressiva i l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat. “No blanquejarem un Govern a la deriva que diu una cosa a la gent però acaba fent-ne una altra”, ha sentenciat.

Mena ha lamentat que els partits que donen suport al Govern acabessin votant de la mà de PP i C’s en contra de la reforma fiscal plantejada per Catalunya en Comú Podem al ple del Parlament de la setmana passada, que entre d’altres aspectes contemplava “que les persones que ingressen més de 120.000 euros a l’any paguessin 60 euros al mes més, cosa que és absolutament assumible”. “Tenim la sensació que al final en política fiscal ERC i Pdcat acaben votant amb la dreta espanyola en contra de millorar la vida de la gent”, ha apuntat.

Per això, ha reclamat al Govern que “aclareixi d’on vol treure els ingressos per a poder fer uns pressupostos socials”. “Les nostres eren propostes de mínims que recollien les mobilitzacions dels darrers mesos”, ha recordat Mena. En aquest sentit, ha instat l’Executiu a explicar “a què vol renunciar: a rebaixar les taxes universitàries, a 850 nous professionals de la sanitat, a les places necessàries en dependència…”.

El portaveu dels comuns ha advertit que ERC i el Pdcat “estan més preocupats per les seves lluites internes que per donar sortida a les condicions de vida de la gent”, i ha explicat que en les reunions amb l’Executiu per tractar els comptes de la Generalitat s’han trobat “un Govern en descomposició”.

D’altra banda, Mena ha sostingut que la Crida Nacional per la República constituïda aquest cap de setmana és “un intent de recomposició de la dreta” catalana, i ha destacat que el seu missatge “ha estat el mateix que va fer Mas en el seu moment: unitat però per seguir manant ells”. “La Crida és un intent d’hegemonitzar l’espai independentista per la dreta, com sempre ha fet el Pdcat”, ha conclòs.


Catalunya en Comú-Podem /