Redacción •  Catalunya •  23/12/2019

Joan Mena: “ERC ha de deixar de marejar la perdiu; els demanem valentia política en aquests moments”

El portaveu de Catalunya en Comú ha destacat que “permetre un Govern progressista i fer valer la sentència del TJUE no són qüestions contradictòries, són dues cares de la mateixa moneda”.

Joan Mena: “ERC ha de deixar de marejar la perdiu; els demanem valentia política en aquests moments”

El portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena, i la portaveu de Catalunya En Comú Podem, Susanna Segovia, han fet roda de premsa per valorar l’actualitat política. Mena ha volgut assenyalar que estem en una nova etapa amb un punt d’inici clar “la investidura que ha de permetre el primer govern progressista compromès amb la plurinacionalitat de la història democràtica recent del nostre país”. “Som conscients que la situació no és senzilla i que la sentència del TJUE ha suposat un sacseix democràtic que necessita ser canalitzat políticament. Per la nostra part, aquesta sentència és un reforç a les posicions democràtiques i de diàleg de les que l’Estat mai s’hauria d’haver distanciat, i el nostre objectiu és portar-les al proper Govern d’Espanya”. El diputat al Congrés ha explicat que “creiem que permetre un Govern progressista i fer valer la sentència del TJUE no són qüestions contradictòries, són dues cares de la mateixa moneda. En aquest sentit, demanem a ERC que deixi de marejar la perdiu: demanem a ERC valentia política en aquests moments. La investidura ha de servir per tancar l’etapa fosca del govern de Rajoy.

En referència al primer Consell Nacional de Catalunya En Comú després de la renovació dels òrgans directius, celebrat el passat dissabte, Mena ha posat en valor que “els comuns som una força decisiva al Govern de tres de les quatre capitals de Catalunya, al futur Govern de l’Estat i també al Parlament de Catalunya on hem aconseguit un canvi de rumb en la política processista dels últims anys. Aquesta és la nova etapa de diàleg i estabilitat progressista que s’està obrint i que seria impossible d’imaginar sense el paper dels comuns”. “Som una força que ha nascut per governar perquè sabem que només qui no deu res als poderosos té la valentia suficient per activar la palanca de les polítiques socials que són avui més necessàries que mai”.

Per la seva part, Segovia ha valorat el decret d’habitatge que avui aprovarà el Govern de la Generalitat, després que l’hagués de retirar la passada primavera per manca de consens amb la resta de formacions polítiques i, sobretot, amb les entitats del sector. “Hi ha hagut una rectificació per part del Govern després de dos decrets fallits en tema d’habitatge i en aquests darrers mesos s’ha estat treballant en aquest Decret de mesures urgents per a l’habitatge que s’aprova avui. Hi ha una emergència habitacional a la que s’ha de donar resposta”. La diputada ha explicat que aquest decret “avança en donar resposta a l’emergència habitacional invertint més en habitatge de lloguer protegit, facilita mecanismes per a l’accés al lloguer social, entre altres mesures. És un decret que canvia les regles del joc. Ara cal que als Pressupostos es faci una aposta clara de recursos per a l’habitatge de protecció oficial de lloguer”.


Catalunya en Comú-Podem /  ERC /  Joan Mena /