Redacció •  Catalunya •  13/01/2020

Mena: «Una vegada desbloquejat el Govern de l’Estat toca el segon esglaó: portar la nova etapa progressista al Govern de la Generalitat»

El portaveu de Catalunya en Comú ha destacat que ara toca als catalans i a les catalanes sortir del bloqueig, blindar el diàleg i superar la dècada perduda de les retallades.

Mena: «Una vegada desbloquejat el Govern de l’Estat toca el segon esglaó: portar la nova etapa progressista al Govern de la Generalitat»

«Avui ja tenim oficialment el primer govern de coalició progressista de la història recent de la democràcia. Avui posem un punt i a part al bloqueig polític i a la dècada perduda de les retallades i la judicialització que hem viscut en els darrers anys» ha destacat Mena en roda de premsa. «Som conscients de les esperances que hi ha dipositades en el Consell de Ministres que demà s’estrena. Com també dels límits i la guerra que ens donaran com ja va quedar clar en el Ple d’investidura. Dependrà del suport i l’empenta que ens doni la ciutadania que aquest Govern es comporti com una locomotora per produir una gran transformació social».

Una legislatura amb uns objectius clars «fer d’aquesta la legislatura del diàleg i convertir el sí se puede en polítiques públiques que arribin a les butxaques de la ciutadania» ha emfasitzat el diputat al Congrés. «Perquè aquestes polítiques públiques arribin a tots els catalans i catalanes, el Govern d’Espanya no podrà estar sol. Necessita que aquestes polítiques es repliquin a la Generalitat i als principals ajuntaments del país» ha destacat Mena.

Pel que fa a la negociació dels pressupostos a Catalunya Mena ha volgut destacar que «avancen pel bon camí; una vegada desbloquejat el Govern de l’Estat toca el segon esglaó: portar la nova etapa progressista del Govern de l’Estat al Govern de la Generalitat. Aquest és el compromís que tenim des de Catalunya En Comú. Ara ens toca als catalans i catalanes sortir del desbloqueig, blindar el diàleg i superar la dècada perduda de les retallades que també hem viscut els darrers anys a Catalunya».


Catalunya en Comú-Podem /  Joan Mena /