Redacció •  Catalunya •  21/02/2018

Domènech reclama fixar data per un ple urgent per desbloquejar la situació i en defensa de l’escola pública catalana

El president de CatECP avisa que la proposta de reforma de la llei de presidència “portarà a més setmanes de 155 i de bloqueig”.

Domènech reclama fixar data per un ple urgent per desbloquejar la situació i en defensa de l’escola pública catalana

«Emplacem al president del Parlament, Roger Torrent, i a la resta de grups de la càmera a donar suport i fixar una data per celebrar el ple urgent que ha proposat CatECP», ha dit Xavier Domènech després que la Mesa hagi acceptat a tràmit la Proposta de Resolució dels comuns. En aquesta mateixa reunió la proposta de C’s de celebrar un ple ha quedat bloquejada i la de JxCat sobre la modificació de la Llei de Presidència ha estat traslladada als lletrats i per tant està paralitzada. Sobre aquesta darrera proposta, Domènech ha avisat que “portarà a més setmanes de 155 i de bloqueig”.

«Aquest ple ha de servir per tractar la necessitar d’una presidència efectiva enfront de l’article 155, estem veient debats de persones i de partits, i no de país, que és el que fa falta», ha lamentat el president del grup parlamentari. «I també s’hi ha de parlar sobre les estratègies per sortir del bloqueig en el que es troba el país. Necessitem un debat real i no tancat en despatxos a diferents llocs del món», ha reclamat.

Domènech ha insistit sobre la urgència de celebrar aquest ple, també per defensar l’escola pública catalana, «un dels grans elements de cohesió d’aquest país». «L’escola pública catalana és una conquesta transversal dels anys 80, i no es defensa retallant-la ni destinant recursos a les escoles que segreguen per sexe, sinó invertint-hi», ha etzibat. En aquest sentit, CatECP se suma a la crida que ha fet aquest mateix matí la FAPAC: «Cal buscar una solució al bloqueig abans de la primera quinzena de març, que és quan es farà efectiva la decisió del govern del PP de renovar els concerts a les escoles que segreguen per sexe», en paraules del diputat.

Domènech també s’ha referit a la decisió de l’exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, de romandre a Suïssa i no acudir a declarar demà al Tribunal Suprem. «Lamentem que l’Anna es trobi en aquesta situació, lluny de casa, que és una expressió més del moment tant excepcional que estem vivint». Així mateix, per al diputat això indica que «cada vegada és més evident que aquells que estem aquí, els que tenim la responsabilitat de la representació pública, hem de tenir clar que la situació és molt greu i imposa la necessitat de reconstrucció del país». Finalment, el diputat ha valorat positivament que el Tribunal Constitucional hagi suspès l’escolarització en castellà a càrrecs de fons públics a Catalunya que contemplava la LOMCE: «és positiu que el TC hagi dictaminat que està fora de la llei».


Catalunya en Comú-Podem /  Xavier Domènech /